Kikapott a Wolves, élre állt a Tigers

Kikapott a Wolves, élre állt a Tigers

A Farkasok Felsőzsolcán szenvedték el első vereségüket, amit a Tigrisek kihasználtak a FEZEN Hungarian Football League-ben (HFL).

Fordulatokban gazdag hétvégét zárhattunk a HFL 4. körében, amelyben négy meccset rendeztek. A Budapest Wolves idei első botlását i láthattuk, míg a Nyíregyháza Tigers ezt ki tudta használni győri győzelmével. Szombaton viszont a Budapest Cowbells felzárkózott fővárosi ellenfelére, miután Székesfehérvárott tudott győzni, ezúttal az Enthroners vendégeként.Enthroners_Cowbells_20180505122913_b_02

A Kolomposok már az első drive-jukat pontokra váltották. Mészáros Márton és Takács Bence elkapásaival tettek jelentős lépéseket előre a vendégek, míg végül egy yardról Roják Richárd átpasszírozta magát a védőfalon és bejuttatta a labdát az end zone-ba. Fóra Kamilló extrája sikeres volt. A hazaiak főként futásokkal tudtak operálni Szakácsi Ákos és Novakov Dávid látványos akciókkal lopták a yardokat, de pontokat nem tudtak szerezni, sőt, Novakov egyik elejtett labdájára Kovács Richárd csapott le. Hamar vissza is kapták a támadás lehetőségét a vendéglátók, miután Czirók is elejtette a játékszert, amit Péter Csaba ezután összekaparta. A második negyedben sokáig nem estek pontok, Német Márton egy közel 50 yardos interception returnnel közel állt, de végül nem tudott a végzónáig futni. A Koronázók védelme azonban sokáig jól tartotta magát, egészen a félidő végéig, amikor Zax Norbert váltotta pontokra Czirók passzát. Fóra viszont mellé lőtte az extrát, így maradt a 13-0-s Cowbells előny.Enthroners_Cowbells_20180505130326_e

A harmadik játékrészben továbbra is akadozott mindkét együttes támadójátéka. Végül ismét a fővárosiak törték meg a csendet Zax 54 yardos elkapásával és kétpontosával. Az utolsó játékrészben kevés esélye volt a Fehérvárnak a felzárkózásra. Tóth Nándor 74 yardos visszahordása touchdownt ért volna, ha a játékvezetők nem fújják vissza az akciót szabálytalanság miatt. Ennek ellenére az akciósorozatot touchdownra váltotta az újonc Bakonyvári Patrik 40 yardos elkapásával. Zách György az extrát a kapufára lőtte. Hamar válaszolt a Cowbells. Czirók ezúttal Takácsot találta meg, aki egy 68 yardos TD-t szerzett. Az adok-kapok tovább ment és a meccs végéhez közeledve Bakonyvári megduplázta touchdownjainak a számát. Az utolsó negyedben magára találó Erős Márk ez alkalommal egy 12 yardos átadással találta meg az elkapót, aki három védő gyűrűjében húzta le a malacbőrt. Ez azonban csak szépségtapasz volt, az utolsó szó a Kolomposoké volt, akik egy 56 yardos Zax hatpontossal állították be a 34-12-es végeredményt.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Fehérvár Enthroners-Budapest Cowbells 12-34 (0-7, 0-6, 0-8, 12-13)
Pontszerzők: Bakonyvári Patrik 2 TD, illetve Zax Norbert 3 TD, Roják Richárd, Takács Bence 1-1 TD, Zax Norbert 1 PAT, Fóra Kamilló 2 XP.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek, de a játék képében van előrelépés. Egyre több a tapasztalat a HFL-ben, a játék minden szintjén fejlődni kell tovább, de jó irányba megyünk.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Az offense nagyon döcögött. Nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Czirók Marci nem teljesített rosszul, de még újra hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ismét ő irányít. Hozzáteszem az O-line sem tudott elég időt biztosítani a passzoláshoz. A futásaink nem nagyon működtek, ami egyben a Fehérvár D-line-ját dicséri, nagyon kemények voltak. A győzelem viszont meglett, emiatt pedig elégedett lehetek.

 

Veretlenül utazott a rekordbajnok Budapest Wolves Felsőzsolcára, és egyben a párharc esélyese volt, hiszen magabiztos és megérdemelt sikerek után mérkőzött meg a Miskolc Steelers-zel, amely a Győr Sharks ellen megszerezte idei első győzelmét.DSCN0088

Kiélezett csatát vívott a két együttes, amelyet a hazaiak kezdtek jobban annak ellenére, hogy az első attaknál Mezei Márk a Wolves-nál lecsapott Vasyl Yordan egyik átadására. Az Acélosok másodjára nem hibáztak: Yordan Fenyvesi Csabának adott egy 30 yardos TD-passzt, ami után Jónás Máté értékesítette az extrát. A második negyed elején jött viszont a Wolves és Gecser Máté elkapásával, valamint Ben Lyons egypontosával egalizáltak. Ám olyan sokáig nem tartott a vendégek öröme, hiszen egy szépen felépített támadássorozat után Anton Ushenkot találta meg Yordan az end zone-on belül. A fővárosiak nem szeppentek meg attól, hogy ismét hátrányba kerültek, jól haladtak előre, Lenner Péter futásai és Bencsics Márk passzai célt értek. Touchdown ugyan nem, de egy Lyons mezőnygól összejött, így 14-10-re módosult az állás. Ez maradt a félidei eredmény is, ugyanis az Acélosok nem tudták választámadásukat kihasználni, mivel Madarassy Richárd lelopta a hazai irányító passzát.DSCN0104

A harmadik játékrészben a Wolves speciális egysége villant meg először, hiszen egy blokkolt puntot követően a Miskolc 40 yardosáról indulhattak a fővárosiak. Újabb TD nem született, de Lyons egy field goallal tovább faragott a hátrányon. Az utolsó játékrészben viszont Majoros Csaba gyengébb puntja miatt kedvező helyzetbe kerültek a hazaiak, a Wolves 40 yardosáról indíthattak támadást, amit kihasználtak Andre Whyte révén. Jónás Máté pedig az egypontost értékesíteni tudta. A Farkasoknak volt még idejük arra, hogy egyenlítsenek, jól is haladtak előre a pályán. Viszont Elek Ádám elkapásánál Schwack Renátó szerelte őt, ami folytán az elkapó elvesztette a labdát és a Steelers összeszedte. A Miskolc nem tudta kihasználni a lehetőséget, Jónás mezőnygól kísérletét blokkolta Bicskei Dániel. Így egy utolsó utáni lehetőséget kapott a hosszabbítás kiharcolására a Wolves, de végül nem tudott pontokat szerezni, és ezzel 21-13-ra kikaptak.

Fotók: Dajka Viktória

Miskolc Steelers-Budapest Wolves 21-13 (7-0, 7-10, 0-3, 7-0)
Pontszerzők: Fenyvesi Csaba, Anton Ushenko, Andre Whyte 1-1 TD, Jónás Máté 3 XP, illetve Gecser Máté 1 TD, Ben Lyons 2 FG és 1 XP.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Ha valami, akkor ez a találkozó biztosan tovább növelte az önbizalmunkat. Ezzel a srácok hisznek abban, amit csinálunk és magában a rendszerben is. Csapatjátékban erősek voltunk, bíztunk a taktikánkban és jól is hajtottuk végre. Ez segít minket hétről hétre a fejlődésben.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Sajnos nem tudtuk offense-ben azt játszani, amit szerettünk volna. A defense alapvetően nem nyújtott rossz teljesítményt, mert a Steelers-t három TD-n tudta tartani, ráadásul Yordant, valamint Whyte-ot is viszonylag tartani tudta. De hozzátenném, hogy a special team is jól dolgozott. Ugye az érettségi k miatt voltak hiányzóink, de ettől függetlenül is jobban kellett volna teljesítenünk. A Tigers nem lesz ennél könnyebb ellenfél, erre a találkozóra is megfelelően fel kell készülni.FEZEN_MAFSZ

Testvérháborút vívott egymással a TD Store Eagles és a DAK Acél Gorillaz, hiszen míg tavaly egymást segítették a HFL-ben, illetve a Divízió I-ben, idén már külön utakon járnak a csapatok. Úgy néz ki, hogy ezzel a Sasok jártak jobban.29633526_1745190218872469_855920936_o

Bár a Dunaújváros kezdte jobban az összecsapást. A védelem szokásához híven bírta a hazaiak támadásait és az offense is gyors kezdést vett. Sam Ogunlana futásával szerezték meg a vezetést a Gorillák, majd Hegedüs Dániel is beért egyszer az end zone-ba. A második touchdownnál Beretka József kísérletét blokkolta az Eagles, így 13-0-s előnyre tett szert a vendég gárda. A második játékrészben Boda Gábor, a hazaiak vezetőedzője rosszul lett és ápolásra szorult, de mint utóbb kiderült nem lett komolyabb baja a szakvezetőnek. A Sasok viszont érezhetően edzőjükért is játszottak. Ez pedig azt eredményezte, hogy fordítani tudtak először a Divízió II-ben is remeklő Garajszki Ádám futásával, majd A.J. Benson elkapásával. Ám Storcz András két sikeres extrája is kellett ahhoz, hogy 14-13-ra módosuljon az állás. Ez maradt a félidőben is.31956774_2061848770718731_2750468606495031296_o

A második félidőben mindkét csapat védelme remekelt. A harmadik negyedben csírájában elfojtottak minden támadást. A Gorillaz-nak az utolsó játékrészben is volt azért ideje ahhoz, hogy megfordítsák az állást, de nem tudtak az adandó lehetőségekkel élni, így a Sasok 14-13-ra nyertek és megszerezték idei második győzelmüket, míg a Dunaújváros továbbra is nyeretlen a HFL-ben.

Fotók: Körber László

TD Store Eagles-DAK Acél Gorillaz 14-13 (0-13, 14-0, 0-0, 0-0)
Pontszerzők: Garajszki Ádám, A.J. Benson 1-1 TD, Storcz András 2 XP, illetve Sam Ogunlana, Hegedüs Dániel 1-1 TD, Beretka József 1 XP.

Tokaji Ferenc, a TD Store Eagles offensive koordinátora: A srácok nagyot küzdöttek Gabiért. Ezzel a defense lehúzta a rolót és megfékezte az ellenfelet. Viszont az elején a Gorillaz meglepett minket, jobban is akarták a győzelmet, látszott rajtuk, hogy nagyon felkészültek belőlünk. Szerencsére viszont mi tudtunk nyerni. Sokan lehet, hogy aláírták volna azt, ha két győzelmet szerzünk idén, de megmutattuk, hogy többre is képesek vagyunk. Szeretnénk bejutni a rájátszásba, viszont ehhez még egy nagy csapatot el kell kapnunk.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Gorillaz elnöke: Sajnos nem volt szerencsénk egyik “alsóházi” csapattal sem, mindegyik verhető ellenfelünktől pár pontos vereséget szenvedtünk. Csalódottak vagyunk, de igazából ilyen “edzésmunkával” és ennyi hiányzóval, sérülttel nem várhattunk sokkal többet. Harminc fővel kiállni a HFL-ben nem jó ómen, de ezzel nem tudunk már mit kezdeni. Az utolsó három meccsünket biztos playoff résztvevők ellen kell megvívnunk, aligha gondolhatjuk magunkat esélyesnek ellenük. De ezeken a meccseken már nem lesz rajtunk nyomás, felszabadultan játszhatunk és meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Remélem, okozunk majd kellemetlen perceket mindannyiuknak.

 

A nap egyik nyertese a Nyíregyháza Tigers volt, amely a Farkasok vereségét követően egy győzelem esetén az alapszakaszi tabella élére állhat. Az edzőt és irányítót váltó Győr Sharks ellen erre minden esélyük megvolt a Tigriseknek.BL0_3540

A szabolcsiak már az első negyedben nagy fölényre tettek szert. Ez annak is köszönhető, hogy John Ross Hudson első átadására rögtön lecsapott Sergii Budilov, akinek a visszahordásával kedvező mezőnypozícióból indulhatott a Tigers. Ezt Benő Márk futásával ki is használták. Sviatkó Gábor pedig bevágta az extrát. A Győr szépen araszolgatott előre viszont nem sikerült pontokat szereznie. De a Tigriseknek sem, Verdes Dávid egy remek elkapás és futás után jól haladt előre, de elvesztette a labdát, amire Schwarz Kevin csapott le. Ez sem végződött pontszerzéssel a Sharks-nak. A punt után Clifford Stokes visszahordása a vörös zónába repítette a vendégeket. Viszont pontokat mezőnygól formájában tett fel az eredményjelzőre a Nyíregyháza Sviatkó field goaljával. Ezután hamar visszakerült a Tigrisekhez a labda: Max Nedzelszkij szerelését követően elvesztették a Cápák a játékszert, amit Taraszenkó Alex szedett össze. Az offenzíva pedig nem maradt kihasználatlanul Verdes Dávid elkapása jutatta újabb hat ponthoz a szabolcsiakat. A második negyedben a két csapata védelme dominált, így a szünetben is maradt a 17-0-s vendég fór.BL0_3564

A Tigers a harmadik negyedben is bekezdett. Egy remekbe szabott támadássorozat után már a gólvonal közelébe jutottak a vendégek, ahol negyedik kísérletre Troy Rice egy védőt is átugorva és több szerelést kikerülve futott be az end zone-ba. Ezután ismét a védelem parádézott, Suller Ádám szedett össze egy szabad labdát a saját térfélen, amit a győriek oldalára visszahordott. Innen pedig ezúttal sem hibáztak a Tigrisek, Brian Gessel egykori csapata ellen közelről touchdownt futott. A Sharks ezután újfent bosszankodhatott, mivel megint elvesztették a malacbőrt, és így jöhetett egy újabb vendég roham, aminek az eredménye egy 50 yardos Rice TD lett. Ezzel sorozatban második összecsapásán léptette életbe a mercy rule-t a Nyíregyháza, tehát futóórával folytatódott a találkozó. Ám több történés nem is volt, 38-0-ra győztek a Tigrisek és ezzel nem csak az egyetlen veretlen csapat maradt a HFL-ben, de az alapszakaszi tabella élére ugrott.

Fotók: Becs László

Győr Sharks-Nyíregyháza Tigers 0-38 (0-17, 0-0, 0-21, 0-0)
Pontszerzők: Troy Rice 2 TD, Benő Márk, Brian Gessel, Verdes Dávid 1-1 TD, Sviatkó Gábor 1 FG és 5 XP.

Andres Fernandez, a Győr Sharks vezetőedzője: Nem támadtunk rosszul, hiszen folyamatosan vittük előre a labdát, de amikor eladjuk őket, nyilván ez megtorpanásra késztet minket. Ez történt velünk. A Tigers remekül kierőszakolta a labdavesztéseket, mi viszont nem becsültük meg a játékszert. Emiatt nem tudunk pontokat szerezni. A defense jól játszott, de túl sokat volt a pályán és ezért kifáradt a végére. A labdavesztések elkerülésére kell ezután koncentrálnunk. Ezzel tudjuk az akcióinkat életben tartani.

Thomas Smythe, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője: Jó érzés, hogy a tabella élére álltunk, de még csak az alapszakasz felénél tartunk. A védelem kifejezetten jó meccset zárt és az offense sem volt rossz. Szerintem most már fel tudunk készülni a keményebb defense-ekre is, amik a következő meccseinken várnak ránk, hiszen 4 találkozón 3 olyan ellenfél vár ránk, akik mögöttünk vannak, de mindössze egy vereségük van.

Két televíziós mérkőzés is volt a hétvégén, így két Powerade MVP-t is választottak a kommentátorok. Míg a Cowbells-Enthroners meccsen a Kolomposok elkapója, Takács Bence lett a befutó, addig a Steelers-Wolves összecsapáson Andre Whyte-ot választották az MVP-nek.powerade mvp

Forrás: http://mafsz.org – RSS