Kiütéses Fradi-vereség

Kiütéses Fradi-vereség

Egy hete Lipcsében iskolajátékkal nyertek a ferencvárosi kézis lányok 30:17-re a HC Leipzig ellen  a Bajnokok Ligájában és két fordulóval a csoportkör zárása előtt bebiztosították helyüket a középdöntőben.

Így vasárnap érthetően nagy várakozás előzte meg a zöld-fehérek újabb fellépését a SYMA Csarnokban, ahol a Fradi a Vardar Szkopje együttesét fogadta a BL ötödik csoportmeccsén. A 3500 néző szinte zsúfolásig megtöltötte a termet, ahol néhány tucat macedón szurkoló is biztatta kedvenceit.

A találkozón aztán a vendégek hengereltek. A Vardar a 17. percben már 12:4-re, a félidőben pedig  21:12-re vezetett. A hazaiak vesszőfutása szünet után is folytatódott, a 48. percben 29:19-es szkopjei vezetést mutatott az eredményjelző, a végeredmény pedig 37:24 lett a macedónok javára. A meccs legeredményesebb játékosa a szkopjei Lekic lett 7 góllal,  a  Fradiból Snelder, Pena és Jovanovic 4-4 alkalommal talált be.


A meccs után érthetően lehangoltan nyilatkozott Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője.

 – Október közepén a Ferencváros bravúros, 27:27-es döntetlent ért el Szkopjéban. Mi történt most a csapattal.?

EG.: Minden mérkőzés más. Akkor átlagon felül játszottunk, a Szkopje pedig egy gyengébb napot fogott ki. Ma viszont nekik minden bejött, nekünk míg nekünk semmi sem sikerült.

 – Az idény elején a klubvezetés megfogalmazta elvárásait az együttessel szemben: vagy be kell jutnia BL döbtőjébe vagy meg kell nyernie a bajnokságot.

 E.G. : Akkor is megmondtam, hogy a realitás cél az, hogy a Bajnokok Ligájában a nyolc közé kerüljünk, itthon pedig  bajnoki finálét vívjunk. Most is ez a véleményem.

 -A nemzeti csapat gerincét fradisták alkotják. Gondolom, ez büszkeséggel tölti el.

 E.G. : Ez nem foglalkoztat különösebben. Az biztos, hogy a Fradiból öt-hat játékos ott lesz a decemberi svédországi EB-n a magyar csapatban.

kezi_bl_800x600

T.G.