Lawisangos és Cossac nyerték a fiatal lovak fináléját

Lawisangos és Cossac nyerték a fiatal lovak fináléját

Bábolnán kezdetét vette az idén három fordulósra tervezett díjugrató Grand Prix sorozat első állomása. A szokásos gyermek, amatőr, U25 és felnőtt kategóriák mellett, most először a fiatal lovak is kiemelkedő pénzdíjakért szállhattak harcba.

A 6 éves lovak 125 centiméteres fináléjában tizenhét páros állt rajthoz, akik közül heten tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát, így összevetés után dőlt el a helyezések sorsa. A Gyula Farm lovasa, Berkes Máté Lawisangos nyergében közel öt másodperces előnnyel ért célba, csapattársával, Szuhai Péterrel szemben, aki Chilling Outot lovagolta a második helyre.

PC-berkes- lawisangos

Karádi Ármin Czékus Zoltán mindkét lovával hibátlanul szerepelt az összevetésben is, így Vametta Stormmal a harmadik, Carundival pedig a negyedik helyet tudta megszerezni. Ifj. Máté István gyors lovaglással, viszont egy verőhibát vétve végzett az ötödik helyen Navada Van ‘T Klavertje Vier nyergében, hatodik pedig Cser Attila lett Bing Banggel.

A szombati nap záró versenyszámában, az 5 éves lovak 115 centiméteres alappályáján szintén hét hibátlan lovaglás született. A leggyorsabb a kaposvári versenyző, Burucs Barna volt a Daria Kazakova tulajdonában álló Cossackkal.

PC-burucs cossack

A második helyezettnek járó díjat Berkes Máté vehette át, aki Suki József lovát, Jannant lovagolta. Erdélyi Lóránt fedezőménje, El Conthero végzett a harmadik helyen Mráz Tamással, megelőzve Jakli Norinát és Janieta VDL-t. A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással negyedik lett Jármy Tibor Rózával, hatodik pedig Karádi Ármin és Bognár Cápa.

A felnőtt GP 145 centiméteres kvalifikációs versenyszáma is izgalmas versengéssel zárult. Mondhatnánk utolsókból lesznek az elsők, hiszen az utolsóként rajthoz álló Mráz Tamás maga mögé utasította a harminc fős mezőnyt, és megnyerte a versenyszámot Cariba Dammal.

PC-mráz cariba dam

A fiatal hölgyek is remekeltek a hétvégén, hiszen második helyen végzett Vándor Zsófia Quintussal, negyediken pedig Hollé Sára és Clintus. Közöttük a harmadik helyen Horváth Balázs és PM Lavarone végeztek. Mráz Tamás másik lovával, Spartacus Hotel Kapitánnyal lett az ötödik, Ifj. Kövy Andárs pedig a hatodik Heuréka nyergében.

A pénteki legmagasabb versenyszámban, a 140 centiméterre kiírt kétfázisos felnőtt kvalifikációban Szentirmai Péter tudta a győzelmet megszerezni Expressel, megelőzve a szombati győztes párost Mráz Tamást Cariba Dammal. Ifj. Szabó Gábor végzett a harmadik és a negyedik helyen Lord Classic és Timpex Bölcsész nevű lovaival. Ötödik lett Varga Balázs Lottival, hatodik pedig Búza Krisztián és Floyd.

A Grand Prix-ről a Digi Sport 2 műsorán 22.30 órakor lesz közvetítés.

A hírt, a Magyar lovas Szövetség médiapartnere a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: