Menczel Dániel: „ A spanyoloktól gyors, intenzív játékot várok”

Menczel Dániel: „ A spanyoloktól gyors, intenzív játékot várok”

A támadó falember sérülés miatt nem léphet pályára a szombati meccsen, de reméli, hogy a közönség segítségével győzni fognak.

Szombaton már szurkolhatunk nemzeti csapatunknak az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ugyanis Spanyolországot látjuk vendégül 17 órakor Európa-bajnoki mérkőzésen. Mint ismert, Grátz Vilmos szövetségi kapitány szerdán kihirdette a meccskeretet, ám egy fontos hiányzója van az együttesnek. Menczel Dániel ugyanis még a székesfehérvári edzőtábor első napján Achilles-ín szakadást szenvedett, így biztos volt, hogy ősszel már nem léphet pályára. A válogatott támadó falemberét nehéz lesz pótolni. Már csak azért is, mert ő az egyetlen magyar játékos, akinek van tapasztalata spanyol csapatok ellen. Menczel ugyanis két évet a rekordbajnok Badalona Drags-nál töltött, jómaga is bajnoki címnek örülhetett.

A Finnországban és több magyar együttesnél is megfordult játékos nagyon sajnálja, hogy nem léphet pályára szombaton, de mesélt az Ibériai-félszigeten szerzett tapasztalatairól, beszélt az ellenfélről, és hogy milyen mérkőzést vár.

Fotók: Digitalsport, Menczel Dániel facebook

Magyar Amerikai Futball Szövetség: Hogy érzed magad a sérülésed után? Mikor láthatunk ismét a pályán?
Menczel Dániel: Köszönöm, gyógyulok, a kéthónapos passzív időszak most jár le és kezdhetem a rehabilitációt. Szerencsére a modern orvostudománynak köszönhetően teljes felépülés érhető el, az NFL-ben idén is teljes erővel tért vissza Achilles-ín szakadásból 30 év fölötti elkapó, pedig azon a poszton még egy kis visszaesés is látható lenne. A következő szezonban már biztosan játszok, még nem biztos, hogy melyik csapatban, csak az, hogy első osztályban, itthon vagy külföldön.

14610885_1230204537042450_515848940002543366_n

MAFSZ: Amikor megtörtént a baj, akkor már érezhetted, hogy a spanyolok ellen nem fogsz tudni játszani. Mi járt a fejedben, mikor már ez biztossá vált?
MD: Érdekes, mert a válogatott edzőtábor első napján az egy-egy elleni passzvédelemnél történt az eset, csattanást halottam, pedig akkor már befejeztem a blokkom. Nem estem el, nem volt fájdalom, csak a belső hang. Körülbelül egy másodpercen belül realizáltam mi történt, elmondásokból tudom mit jelent egy csattanás, amit csak én hallok. Jött a gyúró és én is ki tudtam tapintani az ínszalagom hiányát, szóval egy percen belül már meg is voltam bizonyosodva róla, hogy teljes Achilles-ín szakadás. A földön ülve a mentőre várva végig görgettem mivel jár ez, idén nem léphetek már pályára, az annyira várt válogatott meccseken, műtét és hosszú rehabilitáció lesz. Pedig pont a válogatott mérkőzéseket szántam az év csúcspontjának. Jó formában éreztem magam, ráadásul az álom, az Eb-re való kijutás szempontjából minden összecsapás sorsdöntő. Valószínű, hogy egy vereség sem fog beleférni és pont ilyenkor nem lehetek a csapat segítségére.

MAFSZ: Te magad már játszottál Spanyolországban. Mennyi időt töltöttél el ott és milyen tapasztalatokkal zártad?
MD: Két évet játszottam Spanyolországban, Barcelonában, a külvárosban található Badalona Drags tagjaként. Gyönyörű időszak volt, a csapat állandó bajnokesélyesként indult, maga a város a világ legszebbje, tengerpart, kultúra és nagyvárosi pezsgés. Remekül kijöttem mindenkivel, első évben bajnokok lettünk, (utolsó másodperces fake FG – TD-t vittünk be), második évben a későbbi győztestől kikapva bronzérmesek lettünk.

11391715_10206682491161624_6797276676949931839_n

MAFSZ: Láttál-e ismerősöket a spanyol keretben?
MD: Három barátom jön a spanyol csapattal, akikkel együtt játszottam. Egy támadófal és a két Brugnani testvér, akik csapatuk legjobbjai között vannak. Mindketten játszottak idegenlégiósként más országban is, remek képességű, atletikus, jó focisták, ráadásul a csapat hangadói.

MAFSZ: Tapasztalataid alapján mi a legnagyobb ismérvei a spanyol amerikaifocinak?
MD: A spanyoloktól gyors, intenzív játékot várok, egzotikus playeket és felállásokat.

44162525_1996568233734022_4614813119691096064_o

MAFSZ: Mit vársz szombaton?
MD: A legnagyobb erélyünk a kontinuitás. Régóta ugyanabban a rendszerben játszunk, és a fiatal generáció egyre jobban beépül a válogatottba, egyre nagyobb szerepük van. A közönség szokásos fantasztikus támogatásával sok pontot várok és magabiztos magyar győzelmet

72611351_929353104117849_8685862149685248000_o

Forrás: http://mafsz.org – RSS