Mentőakció a Győrért, 14 csapatos NB I-re számítanak a klubok

Mentőakció a Győrért, 14 csapatos NB I-re számítanak a klubok

image

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek megerősítette: az MLSZ körlevélben kérdezte az NB I-es klubokat, hogy hajlandók-e segíteni a Quaestor-ügy miatt veszélybe került Győri ETO FC-nek.

    A Népszabadság szerdán azt írta, hogy a klubonként tízmillió forintos, azaz összesen 150 milliós “segély” fedezné az ETO FC köztartozásait, ezzel megmenekülhetne az egyesület utánpótlás-szekciója. Így az NB III-ban megkapaszkodhatna a csapat, s nem kellene “szélnek ereszteni” azt a mintegy 400 fiatalt, aki a győri klubban futballozik. Az Origo.hu keddi híre alapján az MLSZ a kluboknak járó szponzorpénzekből fizetné ki a Győr köztartozását úgy, hogy ezt az egyesületek előlegeznék meg. Ez az akció azonban csak akkor valósulhatna meg, ha mind a 15 érintett klub rábólint, márpedig a Népszabadság és a Magyar Nemzet is úgy tudja, hogy például az Újpest mereven elzárkózik a részvételtől.  
    A licencadó bizottság május 12-én hozza meg a következő idényre vonatkozó végső döntését. A testület első fokon tíz klubnak adta meg az indulási jogot, és május 8-ig kaptak haladékot az érintett egyesületek – köztük a Győr és a Lombard Kézizálog Zrt. csődje miatt valószínűleg szintén nehéz helyzetben lévő Pápa is – a hiánypótlásra.
    A győri klub azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.
    Sipos Jenő szerdán arról is beszélt az MTI-nek, hogy ugyan az NB I létszámcsökkentése már korábban felmerült, konkrétan ez a kérdés egyelőre nincs napirenden. A Magyar Nemzet ugyanakkor közvélemény-kutatást tartott a klubvezetők körében, s a lap szerint mindenki biztosra veszi, hogy a jelenlegi 16-os létszám a következő szezonra csökkeni fog – a legtöbben arra tippelnek, hogy 14-esre, de van olyan is, aki szerint 12-esre. A létszámcsökkentéshez a versenykiírás módosítása szükséges.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply