MMA helyzet Magyarországon: Zen Bu Kan Kempo sajtóközlemény

MMA helyzet Magyarországon: Zen Bu Kan Kempo sajtóközlemény

image A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség, mint a Magyarországon legnagyobb taglétszámmal rendelkező kempo szervezet az alábbiakban kíván reagálni, a Magyar Grappling, Pankráció és MMA Szakági Szövetség elnöksége, a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöksége és a Magyar MMA Prémium Liga elnöksége által a minap kiadott, a Magyar Kempo Szövetség World Mixed Martial Arts Association (“WMMAA”) tagságát érintő sajtóközleményre :

1.    Tiszta vizet a pohárba!

 Sokak számára nem egyértelmű a különféle elnevezések,  sportágak és stílusok keveredése.

Ezért tömören és csak lényegi elhatárolások szerint meglátásunk a következő:

 MMA (Mixed Martial Arts): kevert harcművészet, a sportág, melyet alapvetően az engedélyezett széles technikai repertoár jellemez, azaz életpontot támadó technikák nélküli, álló és földharc, valamint majdnem minden bevett támadó technika alkalmazására lehetőséget ad.

Eredete az ó-görög pankrációig nyúlik vissza, a modern világban igazából a 90’es években kezdett elterjedni.

 Grappling: sportág, amely több különféle szabályrendszert foglal magába, köztük a Gi és No-Gi (Karate/Judio ruha vagy anélküli/ földharcot, valamint az ütést-rúgást, földharcot magába foglaló küzdelmeket.

 Kempo: Egyesített harcművészeti stílusok átfogó megnevezése. A kempo stílus lényege sokszínűsége és a komplexitása, amely szintén magába foglalja az álló és földharcot, a dobásokat, a fegyveres technikák alkalmazását, nagy hangsúlyt fektet az életszerű utcai önvédelmi képzésre és tradicionálisan is megköveteli a formagyakorlatok, töréstechnikák elsajátítását, mindezt az egyes kempo stílusok sajátos szellemiségének keretei között.

 Magyarországi kempo: vitatatlanul elsőként Dr. Harnos Imre Hanshi honosította meg magyarországon a kempo stílust. Ennek a stílusnak (Zen Bu Kan Kempo) az alapító nagymester szakmai irányítása alatt működő utódja, a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség.

Az alapítást követően évtizedekkel később, több kisebb szervezet alakult, illetve vált ki az első magyarországi kempo szervezetből.

Így alakult a Magyar Kempo Szövetség is, amelynek neve ugyan félreérthető, valójában – a stílusalapító jóváhagyása hiányában – sem a Zen Bu Kan kempo stílust, sem más kempo stílusokat (Kurayfat kempo, Kempo-jitsu, Shorinji Kempo, Nihon Kempo Kitsu, Kutedo-ryu kempo, Kuro Butsu Kempo-Kobudo) nem gyakorolnak, és végképp nem töltenek be egy átfogó, minden kempo stílust képviselő szerepet a magyar harcművészeti szcénában.

2.    Rend a lelke mindennek

A Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség elhatárolódik, egy olyan feltörekvő sportág, mint az MMA képviseletének jogszabály adta követelményeinek semmibe vételétől.

Támogatjuk a Magyar Olimpiai Bizottság-nak („MOB”) szóló felkérést, miszerint járjon el összhangban jogszabály szerinti feladataival: a Sport törvény szerinti [22.§ (1) f)] sportági képviselet jogszerűségének fenntartása és a nemzetközi képviseletet ellátó szervezetek, szervezeti  formájának előfeltételeinek igazolása [(40.§ g)], a nemzetközi versenyeken való részvétel és felkészülés elősegítése és felügyelete [38.§ (6)-(7)].

Támogatjuk a Nemzetközi Birkózó Szövetség (korábbi nevén FILA, jelenleg United World Wrestling) („UWW”) magyarországi egyedüli tagszervezete, a Magyar Birkózó Szövetség szakági szövetségének a Magyar Grappling Pankráció és MMA Szakági Szövetségnek („MGPMSZ”) hivatalos fellépését, a félrevezető szervezeti és szakmai szerepvállalások ellen.

Elismerjük, hogy az MGPMSZ, valamint a vele együttműködő Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség és a Magyar MMA Prémium Liga, meghatározó szerepet töltenek be a magyar MMA szabályrendszerű küzdelmek lebonyolításában, a magyar MMA oktatók és sportolók képzésében.

Az említett szervezetekhez hasonlóan, a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség és tagjai is egy egzakt szabályok szerinti, a sportolók (gyermekek és felnőttek) testi, lelki épségét és a szabályos, sportszerű küzdelmet előnyben részesítő hazai megmérettetéseket, versenyrendszert, és Magyarországot jogszerűen képviselni tudó szervezetet fogadnak el egyedüli lehetőségként. 

Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség elnöksége

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply