Nagy pofont kapott Balmazújvárosban a DVTK

Nagy pofont kapott Balmazújvárosban a DVTK

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának első mérkőzésén megszerezte története első NB I-es győzelmét a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – DVTK 4-0 (1-0)
Gólszerző: Haris 41., Andric 61., Rácz 85, 92.

Míg a DVTK veretlenül az első helyen, az újonc Balmazújváros három forduló után győzelem nélkül állt az OTP Bank Liga tabelláján, ám így sem volt egyértelmű, hogy a vendégek a találkozó esélyesei, a balmaziak ugyanis pontot szereztek az előző idény első két helyezettje, a Videoton FC és a Honvéd otthonában is. A mérkőzésnek különös pikantériát adott, hogy a házigazda balmaziak kispadján Horváth Ferenc ült, aki az előző idényben még a DVTK-t irányította, de a gyenge eredmények miatt felbontották a szerződését, helyére érkezett a miskolciak jelenlegi szakvezetője, Bódog Tamás.

A meccs első félidejében kezdeményezőbb futballt játszott a DVTK, de támadójátéka nem állt össze, a gyors ellentámadásokkal operáló hazaiak veszélyesebben futballoztak. Így egyáltalán nem jelentett meglepetést, hogy a 41. percben az első NB I-es gólját jegyző, 20 éves Haris Attila találatával vezetést szerzett a Balmazújváros.

A szünetben Bódog Tamás kettőt cserélt, de a várt javulás helyett még látványosabb lett a hazai fölény, és teljesen megérdemelten érkezett a második balmazi gól, a 61. percben egy bal oldalon vezetett gyors kontra végén Nemanja Andric talált be (2-0). A folytatásban ment előre a DVTK, de a támadójátéka teljes csődöt mondott ezen a mérkőzésen, a helyzetek a jól kontrázó házigazdák előtt adódtak. A 85. percben jött a harmadik találat, a csereként beállt Rácz első megmozdulásából gólt szerzett: egy újabb kontra végén betört a 16-oson belülre, és a jobb alsó sarokba lőtt (3-0). A 92. percben Rácz vitte be a kegyelemdöfést is, a teljesen széteső DVTK-védelem asszisztálása mellett lőtt nagy gólt egy ellentámadásból (4-0).

Forrás: www.mlsz.hu – RSS