Nagy változások Jászberényben

Nagy változások Jászberényben

A Wolverines-nél Balogh Kornél távozásával egy új korszak vette kezdetét, amelynek az első évét a tanulásra szentelik a klubnál.

A TD Store Divízió II-ből idén sem maradhat ki a Jászberény Wolverines, amely minden esztendőben még ha egy kis létszámmal is, de vállalta az indulást. Évről évre az a kis keret óriási szívről és küzdeni tudásról tett tanúbizonyságot. Az előző idényt egy győzelemmel zárták, a többi találkozójukon viszont nem volt sok esélyük a Rozsomákoknak a győzelemre.

„A tavalyi évben nagyon hullámzó teljesítmény nyújtottunk. Voltak jó megmozdulásaink, de nagyon szétszórtak voltunk az egész szezonban. A kieső játékosokat a lehetőségeinkhez képest próbáltuk pótolni, illetve több játékosnak is volt második, esetleg harmadik posztja. Amit lássuk be, nem lehet hosszú távon fenntartani” – jelentette ki Kövér József klubelnök.

81381693_2688394047875494_8612080392565948416_o

A Jászságon viszont új szelek fújnak idén. Az egyik ilyen változás Balogh Kornél lemondása, így Kövér József személyében új elnöke lett az egyesületnek. A csapatnál is sok változás történt a keretben, de kérdés, hogy vajon a létszám mennyire nőtt meg a 2019-es idényhez képest. A Wolverines-nél viszont bizakodóak annak ellenére, hogy ez a szezon a tanulás jegyében fog történni.

„A tavalyi évhez képest szinte mindenben átalakultunk” – mondta Kövér József. – „A játékosok közül sokan visszavonultak, illetve iskola és egyéb elfoglaltságok miatt abba hagyták a sportot. De a vezetőségben és az edzői stábban is hatalmas változások történtek. Érkeztek új és régi játékosok is, akiket beépítünk abba az új rendszerbe, amit az új vezető edzőnk határozott meg. Vezető edző személyében egy régi játékosunk tért vissza, Nagy László, aki rátermettségét pár évvel korábban az akkori junior csapatnál már bizonyította. Úgy gondolom, hogy egészen jól sikerült a felkészülésünk, már ősszel kifejezetten magas volt az edzés látogatottsága. Bár több játékos idén csatlakozott a csapathoz, az ők felkészítése is jól halad. Az idei szezon az építkezés jegyében telik. ”

_MG_6678_GB

A Wolverines egy igen nehéz keleti csoportba került, ahol nem lesz egyszerű dolga. A Rozsomákokra két hazai meccs vár az alapszakaszban a Budapest Eagles és az Eger Heroes 2 ellen. Idegenben pedig a Miskolc-Szirmabesenyő Renegades, a VSD Rangers, valamint a CFS Guardians lesz az ellenfél.

„Végig erős ellenfeleink lesznek, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi játékos kerettel és játék rendszerrel minden csapat ellen van keresnivalónk” – jelentette ki a klubelnök. – „Idén az új játékrendszer alapjainak elsajátítása a célunk, persze szeretnénk dobogón végezni. De az idei évünk a tanulásról fog szólni mind a játékosok, mind az edző és nem utolsó sorban a vezetőség részéről.”

_MG_6296_GB

A Jászberény Wolverines-ra már az első játékhétvégén nehéz feladat vár, hiszen a címvédő Miskolc-Szirmabesenyő Renegades otthonában kell helytállnia március 14-én.

Fotók: Gémesi Balázs

A Jászberény Wolverines 2020-as alapszakasz mérkőzései a TD Store Divízió II-ben:
Március 14. (szombat): Miskolc-Szirmabesenyő Renegades (idegenbeli)
Április 12. (vasárnap): Budapest Eagles (hazai)
Április 26. (vasárnap): VSD Rangers (idegenbeli)
Május 17. (vasárnap): CFS Guarians (idegenbeli)
Június 27. (szombat): Eger Heroes 2 (hazai)

401421_10150593777816242_2071271301_nAlapítás éve: 2006
Hazai pálya: Kelep Field (Jászberény, Gorján Ignác sétány 5.)
Edzői stáb: Nagy László
Távozók: Mitiner Márk, Király Kristóf, Kovács Levente, Gulyás Dániel

 

 

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS