Nagyszerű magyar eredmények a somorjai díjugrató versenyen

Nagyszerű magyar eredmények a somorjai díjugrató versenyen

A háromhetes nemzetközi versenyen számtalan kategóriában állnak starthoz a magyar díjugrató lovasok, de a záró héten a kettő- és négycsillagos verseny mellett utánpótlás CSIO is kiírásra került. A gyermek kategória CSIO 125 cm-es nagydíjában pénteken két magyar fiatal zárt a helyezettek között, ifj. Szuhai Gyula Le Royallal és Kiss Lizanna Elianával négy-négy hibaponttal lovagolta le a 125 cm-es alappályát.

AX7I2400

Az ifjúsági kategória 140 cm-es nagydíjában a csütörtöki harmadik helyezése után, ma is Szuhai Péter volt válogatottunk legjobbja. A Borosd-Abaúj-Zemplén megyei lovas, a magyar tenyésztésű East Winddel, az összevetésben a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel az ötödik helyen végzett, a harmincnyolc fős mezőnyben.

AX7I0948

Kisebb meglepetésre szép sikert ért el Füzér Zsófia, aki pályafutása első CSIO nagydíj helyezését érte el Nekton Calidoval és ugyan úgy mint, Janik Anna Back Home-mal időtúllépésért kapott egy hibaponttal helyezettként kerültek fel az eredménylistára.

A fiatal lovas válogatottunk ismét bizonyította, hogy lehet rájuk számítani. Az alappályán és az összevetésben is hibátlanul lovagolt Weinhardt Virág Chiclanával és negyedik lett, megelőzve a csütörtökön versenyszámot nyerő ifj.Lázár Zoltán Barolo párost.

PC-weinhardt

Ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk, Jármy Vince sem maradt le társaitól és a nagydíj hetedik helyezését szerezte meg a nyolc éves JB Koronaőrrel. Az utánpótlás kategóriákban vasárnap rendezik a Nemzetek Díja versenyszámokat.

A felnőtt lovasoknál ifj. Tóth László folytatta több hetes nagyszerű szereplését Somorján. A 150 cm-es, összevetéses Longines világranglista pontot adó nagydíj kvalifikációban a leggyorsabb hibátlannal győzni tudott, a rádiházi tenyésztésű, pej Echo nyergében.

echo

Eredménylisták: http://results.hippodata.de/2019/1679/html/en/hippodata/index.html

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: