Négy meccs a hétvégén a másodosztályban

Négy meccs a hétvégén a másodosztályban

Ezen a hétvégén lesz záró forduló a Powerade Divízió I. alapszakaszában, de június 23-án még pótolnak egy meccset.

Még öt mérkőzés van a rájátszásig. Ebből négyet ezen a hétvégén rendeznek, egyet pedig június 23-án Debrecenben, akkor pótolják az elmaradt DEAC Gladiators-Budapest Cowbells 2 találkozót. Viszont lesznek csapatok, akiknek még van tét, hiszen egy hely még kiadó a playoffban.

60430798_2539883329379950_2968682649125650432_o

Szombaton a keleti első Eger Heroes a DEAC Gladiators-t látja vendégül. A Heves megyei együttes kihasználta, hogy a DAK Acél Gorillaz kulcsemberei megsérültek, így otthon győztek és bebiztosították tagságukat a playoffban, valamint az első helyüket keleten. A remek futások mellé kezd egyre jobban felzárkózni a passzjáték is, Bleszity Erik és Bíró Tibor jól megérti egymást a pályán, így az ’egri várvédők’ fegyvertára egyre bővebb lesz. Ami nagy gondot okozhat a DEAC Gladiators-nek. A cívisvárosiaknak ugyanis a passzok elleni védekezés jelentett nagyobb nehézséget idén, viszont a futójáték eddig nem tudta megfogni a debreceni defense-t.

DSC_0282

A nyugati első Szombathely Crushers is hazai pályán zárja az alapszakaszt szombaton. A Zúzókat eddig nem nagyon izzasztotta meg senki. Legutóbbi, Dunaújváros elleni idegenbeli sikerük megmutatta, hogy nincs olyan egységük, amelyik sebezhető lenne. Így pedig a Budapest Wolves 2-nek eléggé nehéz dolga lesz. A Farkasok azonban megszerezték első győzelmüket, amely minden bizonnyal feldobta a hangulatot a fővárosiaknál. Ráadásul nagy teher nem lesz a főként juniorokból álló gárdán.

Cowbells-Tigers_20190526134113_DSC_4710

A legnagyobb téttel a vasárnapi Nyíregyháza Tigers-Budapest Titans rendelkezik. A szabolcsiak meglepő veresége a Cowbells 2 otthonában azt jelentette, hogy továbbra is nyílt a küzdelem az utolsó playoff helyért. Így a sérültekkel teletűzdelt Nyíregyházának otthon mindenképp győznie kell. És lehet, hogy még az sem lesz elég. A Titans-t viszont nem lesz könnyű megverni, mivel egy nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult eddig. Ezt a Gladiators megverésével és a Crushers elleni egy negyednyi kiváló játékkal bizonyították. Viszont egy győzelemmel ők is eséllyel pályázhatnak a rájátszásra.

Spark_Glads-84

A Dabas Sparks, ha győz, akkor ugyanolyan mutatója lesz, mint a DAK Acél Gorillaz-nak. Azonban ez rájátszást már nem fog érni, mivel a Szikrák kikaptak a Dunaújvárostól. A Gladiátorok elleni siker viszont nagyon sokat jelenthetett Bíró Krisztián együttesének, hiszen azért a sikerért nagyon keményen megdolgoztak. Így minden bizonnyal a szezonzárón is egy lelkes hazai alakulatot láthatunk. A Budapest Eagles sem lesz híján motivációval. A Sasok az átalakulás után még nem tudták teljesen felvenni a Divízió I. ritmusát. Sok az újonc és a fiatal, akiknek még érniük kell. Ez a találkozó erre egy újabb lehetőséget ad számukra a fejlődésre és a bizonyításra.

Fotók: Atiboyphoto, Makó Fanni, Szolnoki Annamária, Váradi-Király Fotó

Eger Heroes – DEAC Gladiators
Időpont: június 8. (szombat), 15.00
Helyszín: Északi Sporttelep (Eger, Malomárok út)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

Szombathely Crushers – Budapest Wolves 2
Időpont: június 8. (szombat), 15.00
Helyszín: Malomkert sportpálya (Csepreg, Nádasdy utca)

Nyíregyháza Tigers – Budapest Titans
Időpont: június 9. (vasárnap) 15.00
Helyszín: Nyíregyháza Városi Stadion (Nyíregyháza, Sóstói út 24/a)
Belépő: 800 Ft (14 év alatt ingyenes)

Dabas Sparks – Budapest Eagles
Időpont: június 9. (vasárnap) 15.00
Helyszín: OBO Aréna melletti műfüves pálya (Dabas, Iskola utca 5.)
Belépő: ingyenes

Forrás: http://mafsz.org – RSS

Tags: