Négynapos lovasverseny GP-vel

Négynapos lovasverseny GP-vel

kép1

 

Augusztus 16-a és 19-e között rendezik meg a Hirling József Lovasparkban az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és Grand Prix (GP) III. fordulót. A négynapos eseményen a legjobb hazai díjugratók mellett a halasi lovasok is nyeregbe szállnak. Egy kiváló családi programlehetőség az ünnepi hosszú hétvégére.

 

Ismét rangos országos verseny helyszíne Kiskunhalas. A minősítő díjugrató versenyeken kapnak lehetőséget a díjugratók, hogy startolhassanak a szeptemberi Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon, ahol a különböző korosztályokban dőlnek el majd a magyar bajnoki címek. Ugyanakkor a lovak versenyére is, az úgynevezett tenyészverseny döntőire is minősíthetik lovaikat a lovasok. A tét tehát komoly.

kép 2

A GP pontverseny állása a felnőtteknél két forduló után

 

Ráadásul a három fordulós GP sorozat utolsó állomása a mostani kör. Az összegyűjtött pontok alapján”bónusz” jutalom jár az 1-6. helyezettnek, amely így Kiskunhalason kerül kiosztásra. Az összdíj 1,5 millió Ft, a felosztása úgy történik, mint a fordulókban. Tehát duplán nyer, aki Halason nyer a különböző GP kategóriákban.

kép 3

Ifj. Szabó Gábor, a legesélyesebb lovas az összetett GP győzelemre

 

A felnőtt kategóriában az abszolút GP győzelemre a legnagyobb esélye ifj. Szabó Gábornak, a Timpex Nyíregyháza LK sportolójának van, aki magasan vezeti a pontversenyt. Helyi lovas is érdekelt a felnőtt GP sorozatban, mert a Kiskunhalasi LTSE lovasa, Füzér Gábor a középmezőnyben szerepel.

kép 4

Füzér Gábor, a Kiskunhalasi LTSE sportolója Varázsló Walter nyergében

 

A versenyszámok péntektől-hétfőig naponta 9 órától kezdődnek, a köröket a füves pályán rendezik. A GP döntőkre (amatőr, gyermek, U25) és a 150 cm-es akadályokkal nehezített Kiskunhalas GP-re, augusztus 19-én, hétfőn kerül sor. A Hirling József Lovasparkban büfé üzemel a rendezvény alatt. A lovasarénába ingyenes a belépés.

 

Élő start-és eredménylisták: Riderline Timing applikáció

Élő közvetítés: https://www.facebook.com/riderline.hu/

 

 

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: