Némethy Bertalan régió egyéni döntők

Némethy Bertalan régió egyéni döntők

2019-ben is a Dunántúl díjugrató régiója, amelyet Némethy Bertalanról, a világszerte ismert lovaglótanárról neveztek el, ismét a legnagyobb mezőnyökkel rendezte döntőjét. A hatszázezer forint összdíjazású kategóriában villámgyors összevetéssel aranyémres lett Lady Winner nyergében Krucsó Szabolcs, aki a tavalyi felnőtt championt, Bujtor Rolandot Cascadaval és a háromszoros utánpótlás championt, Nevelits Laurát Opusszal előzte meg a dobogón.

 MG 3389

Negyedik lett az összevetésben egyet hibázó vajtai, Reischl Márton Latino páros és a kisebb meglepetésre ötödik helyen végző, Füri Milán és Eclipse. Hatodik lett felnőtt válogatottunk oszlopos tagja, ifj. Kövy András Faquitollal, hetedik négy hibaponttal, Szotyori Nagy Kristóf Gidran Mytoccal, míg nyolcadik a még ifjúsági korú, Budai Liza Megarával.

Érdekes versenyt hozott az ifjúsági kategória, ahol az egyetlen hibátlan lovaglást Szikszai Lajos tanítványa Boda Szintától láthattuk, aki még a nagyon fiatal Isztriát lovagolta. Komárom-Esztergom megyei lovasoké lett az ezüst- és a bronzérem, Kiss Krisztina Pankával két hibaponttal lett második és a bronzért rendezett összevetés győztese, Gimesi Lorena Timpex Fegyenccel a harmadik.

 MG 3185

Negyedik helyen a Somogy-megyei, taszári Kacsó Júlia végzett a szürke Contesivel, megekőzve egy korábbi gyermek championt, Viasz Hannát és a tavaly is a régiós bajnokságban helyezett, Vas-megyei , Tóth Panna Sárát és TROESTRUPLUNDS CHARISMA-t. Hetedik lett Egervári Attila tanítványa, Csöglei Alexandra Four Seasonnel, míg nolycadik, a 2019-es Serdülő B champion, Kovács Noémi és Kakukk.

A 115 cm-es amatőr kategória végső összevetésébe hét lovas került, győzött Pirik Zsolt lovasa, Lengyel Dóra és kancája, Kamilla. Második lett egy másik szürkével, Lay On Love Or Z-el a Krucsó Lovasklub lovasnője, Blaskó Nikolett, míg harmadik a 2018-as győztes, Kántor Petra és Daisy. Tavalyi negyedik helye után idén is ugyanezt a helyet érte el Németh Georgina, ezúttal a sárga, Wokometa nyergében, megelőzve Fullér Katalint Lavinával, Holota Beatrixot és Big Balout, valamint Horváth Laurát és Glóriát.

 MG 2794

A kezdő lovasok két napi stílus pontok után hirdettek eredményt. Grózner Szilárd által vasárnap épített pályán viszonylag sokan hibáztak a kilences számú meredeknél, ezért átalakult az első napi eredménylista. Kezdő lovas bajnok lett, Horváth Gábor tanítványa, Schmuck Rebeka Granadával , ezüstérmes lett a Kings Gold Lovas SE lovashölgye, Domonkos Léna Alvinnal és bronzérmes a Győr-Moson-Sopron megyei, Ternyák Lia Carmennel.

 MG 2385

Fotó: Kovács Petronella www.petronellafoto.com

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: