Nemzeti Vágta - Középfutamokkal és döntőkkel folytatódik a versengés

Nemzeti Vágta – Középfutamokkal és döntőkkel folytatódik a versengés

image Középfutamokkal, elődöntőkkel és a döntőkkel folytatódik a hetedik Nemzeti Vágta versenyprogramja vasárnap a fővárosi Hősök terén.

    Az immár hagyománynak számító lovas verseny- és programsorozat a nyárias időnek köszönhetően idén is rengeteg látogatót vonzott már az előfutamok ideje alatt is. Szombat délután a kishuszár vágta, a 72 versenyző település és az ötösbefutó fogatvágta előfutamaival indult a verseny.
    A programot számos lovas verseny színesítette és megrendezték az évek óta nagy sikernek örvendő jótékonysági sztárfutamot is. A versengést végül Kaszás Géza nyerte, aki a nyertesnek járó 500 ezer forinttal a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, Fogadj el! közvélemény-formáló programját támogatja. A futamon második helyen végzett Pintér Tibor a Bottyán Equus Alapítványt, a harmadik helyezett Homonnay Zsolt a Ments életet, Adj Vért Alapítványt, a negyedikként befutó Buch Tibor a Magyar Lovasterápia Szövetség fóti telephelyén található istálló fejlesztését támogatja 200 ezer forinttal.
    Vasárnap délelőtt a középdöntőkkel folytatódik a versengés. A lovasok célja itt már a döntőbe jutás: annak győztese viselheti majd a 2014 leggyorsabb lovasa címet és veheti át az ötmillió forintos fődíjat, valamint a vándordíjat, egy 1848-as huszárszablyát. A döntőben másodikként befutó versenyző egymillió forintot, a harmadik helyezett 500 ezer forintot, a 4. és 5. helyezett pedig 300-300 ezer forintot vihet haza.
    A tavaly először megrendezett nemzetközi futam kibővült: már 12 ország lovasa méri össze sebességét. Az előfutamokon Magyarország képviselője (Varga Zoltán) mellett Kazahsztán, Örményország, Szerbia, Bulgária, Kína, Románia, az Egyesült Arab Emírségek, a tavalyi győztes Katar, az Amerikai Egyesült Államok, Szerbia és Csehország versenyez az este fél hatkor kezdődő döntőbe jutásért.
    A versenyszámok között bemutatók szórakoztatják a közönséget: bemutatkoznak a lóidomítás mesterei, lesz lovas íjász bemutató, lovas kaszkadőr bemutató, felvonulnak csikósok és puszta-ötös, hagyományőrző huszárok pedig 1848-as csatajelenetet adnak elő. A vendégeket eközben Vágta Korzó és Országkonyha várja ínycsiklandozó ételekkel és italokkal, valamint változatos programokkal és vásárral.
    A döntő futamok délután a kishuszár vágta döntőjével kezdődnek, melyet az ötösbefutó fogatvágta, majd a PreVital nemzetközi futam döntője, végül a Nemzeti Vágta döntője és a díjátadó ünnepség követ.
    A Nemzeti Vágta részletes programja megtekinthető a www.vagta.hu internetes oldalon.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply