Nevelits Laura sorozatban harmadszor Champion

Nevelits Laura sorozatban harmadszor Champion

Kiskunhalason befejeződött a 2015. évi Korosztályos Championátus. A négyévszakos versenypályán színvonalas döntőket láthatott a közönség, ahol Karádi László pályáin szoros küzdelmekkel dőltek kik lesznek az idei év legjobbjai.

PC-nevelits 2

 

A póni döntő első három helyezettje végzett a Championátus első három helyén is. Hazai sikernek tapsolhatott a közönség, hiszen Tuska Pál tanítványa Rózsahegyi Dorka Toscana nevű pónijával az összevetés után győzni tudott, így a championi címet is megkapta. Második lett a póni versenyeztetésben élen járó Varga Ménes lovasnője, Jován Lilien, a holland sportpónival Zorro Van De Vossentippel. A harmadik helyezés Vas-megyébe került, hiszen a Dobrádi Lovasklub lovasnője, Bosits Bíborka Ami nevű szürke pónijával szerezte meg a harmadik helyezést.

PC-póni 1

A 10-12 éves gyermek kategóriában szoros verseny volt, hiszen egy tized másodpercen belül végzett,  a nyolc összevetőből, az első három lovas. Győzött és Champion lett a Kentaur Lovasegylet lovasnője, Plavecz Szabrina a rutinos Leonardo nyergében, akit Kotroczó Róbert és Zsidó Csaba készítettek fel.  A versenyszámban második helyen végzett Viasz Hanna My Boy Herceggel,a harmadik helyen zárt és ezüstérmes lett Stelczer Viktor tanítványa,  Sólyom Bori Luca Cashhel. A Championátusért zajló küzdelemben harmadik helyen végzett Colonado Lovasklub lovasnője, Janik Anna Costa Brava nyergében.

PC-plavecz

PC-gyerek

A legnépesebb mezőnyben a Serdülő B korosztályban is egy Varga Méneses lovas domnált, Vajay Dóra, aki Balouvalleyt lovagolva aki a vasárnapi napot nyerte, amely a végelszámolásban az ezüstérem megszerzéséhez volt elég. A versenyszám másodikja Sandi Gábor tanítványa, Nagy Evelin lett, aki a sárga Tristant lovagolta, megelőzve az algyői Markó Sándor Mont Blanc párost, akik egyúttal a dobogó harmadik fokára is felállhattak. A korosztály Championja a legtöbb pontot gyűjtő Sári Mia Sarolt lett Circadoval.

PC-póni 1

A Serdülő A korosztályban hét lovas teljesített hibapont nélkül az alappályát, végül Szabó Gábor tanítványa a tápiószentmártoni Kincsem Lovasklub lovasnője, Turza Rebeka Nina Riccivel nyertek, megelőzve a Soóshegyi Lovasklub versenyzőjét, Németh Georginát Stellával és Angelus Hannát Game Boyjal. A Champion azonban Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, a Prosperes Angelus Hanna lett Game Boyjal. Második helyen egy Heves-megyei lovas, Bencsik József tanítványa Rell Adrián Cariquol Z-vel végzett, megelőzve a bábolnai fordulón jeleskedő Timpexes Kovács Rolandot Lidérccel.

PC-serdülő a

Az utánpótlás lovasoknál ismét kiemelkedő siker született. Nevelits Laura 2013, 2014 után Kalanddal végig verőhiba nélkül teljesítve győzni tudott. Kárándi Imre tanítványa szemet gyönyörködtető stílusban utasította maga mögé a döntőben és Championátusban is jó formát mutató Braunitzer Enikő Bogdán párost. A kiskunhalasi döntő harmadik helyezettje a Prosperes Baumann Bori lett Rosis Paulával, azonban a dobogó harmadik fokára a Rádiháza Szendergőt lovagló BLK-s Dobi Péter állhatott.

PC-nevelits

PC-utánpótlás

Gratulálunk a lovasoknak, folytatás a tizedik Championátussal 2016-ban!

Fotó: lovasfoto.hu

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags:  ,