Nevelits megint verhetetlen és Krucsóé a Bábolnai Nagydíj

Nevelits megint verhetetlen és Krucsóé a Bábolnai Nagydíj

Vasárnap a dupla pontokért lovagoltak a fiatalok a bábolnai championátus első fordulóján. A póni kategóriában öt hibátlan lovaglást láthatott a közönség, amely után maximális pontszámmal Tuska Pál tanítványa, Rózsahegyi Dorka győzött Toscana nevű pónijával. Második helyen  a holland tenyésztésű Zorro Van De Vossentip nyergében a Varga Méneses Jován Lilien végzett. Harmadik lett a Prosper LK színeiben lovagló Marosi Korinna Santossal, míg negyedik helyen a szombathelyi Bosits Boglárka végzett Amival. Az ötödik is egy Varga Méneses lett, Varga Réka Bacardival.  

rózsahegyi

A gyermek kategóriában,  az összevetés után négy hibátlan lovaglás született, ahol Békés megyei Plavecz Szabrina Leonardoval volt a leggyorsabb,  megelőzve Janik Attila lányát, a Colonado Lovasiskola színeiben lovagló Janik Annát Costa Brava nyergében. Harmadik helyen Stelczer Viktor tanítványa, Sólyom Bori Luca végzett, a még csak 6 éves Georgie’s Georgieval. Negyedik lett a Misolc Bükkalja Lovasklub lovasnője Pretl Médea Anna, akit Hmaidi Fatima készített fel a versenyre.

plavecz

A serdülő B korosztályban tizenegy lovas abszolválta hiba nélkül az Erdélyi Magdolna, nemzetközi pályaépítőnk által épített alapppályát, amely után öten lovagoltak az összevetésbe hibapont nélkül. Itt is Varga méneses győzött a korábbi gyermek champion, Vajay Dóra Balouvalleyvel, megelőzve az Állatorvos-tudományi Kar színeiben lovagló, Sári Mia Saroltot. Harmadik helyen Marton András tanítványa Vecsei Lili Danoval,míg negyedik helyen ismét a Varga Ménes színeiben induló Szabó Szintia Agropoint Carmennel végzett. Míg az ötödik helyet a Prosper LK lovasa, Kerekes Zsófia Timpex Brandyvel szerezte meg.

vajay

A serdülő A korosztályban heten jutottak az összevetésbe, végül három lovas lovagolt ott is hibátlanul. Első lett a timpexes, Kovács Roland Lidérccel, megelőzve a Prosper LK színeiben versenyző Angelus Hannát Game Boyjal. Harmdaik helyen a Viktor-i Sportegyesület lovasnője, Kiss Anett Natália zárt, aki a szürke Carro Freddot lovagolta.

kovács

Az utánpótlás lovasoknál semmi nem változott, a most Kárándi Imrével készülő Nevelits Laura ismét nyert, így maximális pontszámmal várja a kiskunhalasi fordulót. Második lett Lang István tanítványa, Bencze Bernadett Quickstep nyergében, míg harmadik a legjobb négy hibapontos lovaglással, Dobi Péter Rádiháza-Szendergővel. A championátus versenyszámok után rendezték az idei év harmadik Grand Prixét, ahol huszonkét lovaglást láthatott a közönség. Fodor István által épített, 150 cm-es, 1,2 millió Forint összdíjazású versenyben, az elmúlt két éve győztesei, Szuhai Gyula és ifj. Szabó Gábor most nem álltak starthoz, így új győztes került a képzeletbeli táblára. Négy versenyző lovagolt hiba nélkül, amely után a rutinos Krucsó Szabolcs nyert Bubamara nevű lovával, megelőzve a verseny legeredményesebb lovasát, Búza Krisztiánt Lantussal. Harmadik helyen a legeredményesebb hölgyként, az airventes Babó Szilvia PM Focussal, míg negyedik a vajtai Reischl Márton Latinoval.  

krucsó sz

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags:  ,