Női kézilabda BL - A Győr-Sävehof mérkőzést látták a legtöbben

Női kézilabda BL – A Győr-Sävehof mérkőzést látták a legtöbben

image

A legtöbben, 5200-an a Győr-Sävehof mérkőzést látták eddig a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjában.

    Az európai szövetség (EHF) hétfőn tette közzé a csoportküzdelmek és a negyeddöntők összesítése alapján készült statisztikáját. A tavaly győztes győriek az Audi Aréna első BL-találkozóján, november 23-án 5200 szurkolót vonzottak ki a helyszínre.
    A négyes döntőt a Papp László Arénában rendezik május 9-én és 10-én, ám kérdés, hogy hányan látogatnak majd ki, ugyanis nem lesz magyar csapat a Final Fourban.
    Az egész mezőnyben egyetlen százszázalékos együttes van, a norvég Larvik, míg a montenegrói Buducsnoszt Podgorica szintén veretlen. A negyeddöntőben csak a Dinamo Szinara tudott fordítani az első mérkőzésen elszenvedett veresége után – az orosz gárda 15 év elteltével tér vissza a legrangosabb kupában a négy közé. 
    Csak Katarina Bulatovics (Buducsnoszt) lehet az a játékos, aki tavaly és idén is magasba emelheti a trófeát, az átlövő 2014-ben még a Győrrel nyert. A montenegrói Bulatovics amúgy háromszoros bajnok, a dán Slagelsével (2007), jelenlegi klubjával, a Podgoricával (2012) és a Győrrel (2014) diadalmaskodott. A mezőnyben rajta kívül már csak Anja Althaus többszörös BL-győztes: a német játékos a dán Viborggal 2009-ben és 2010-ben is nyert.
    A Győr sorozatban nyolc szezonon át jutott be az elődöntőbe, a macedón Vardar Szkopje elleni kudarccal ez a sorozat most megszakadt.
    A Final Fourba jutott csapatok közül csak a Larvik (2011) és a Buducsnoszt (2012) nyert már a korábban, a Vardar és a Dinamo még nem. A tavalyi négyes döntősök közül a Szkopje és a Podgorica tudott ismét Final Fourba kerülni.
    Az eddig lejátszott 92 találkozón 47 hazai és 37 vendéggyőzelem, nyolcszor pedig döntetlen született. A legkevesebb gólt a Buducsnoszt kapta, 287-et, míg a montenegróiak és a larvikiak 391-szer találtak be, ami a legjobb mutató eddig. A góllövőlistát a Buducsnoszt román átlövője, Cristian Neagu vezeti 92 találattal.
    A legtöbb gólt a Krim Ljubljana-Vardar találkozó hozta, 76-ot (29-47), a legkevesebbet pedig a Buducsnoszt-Thüringer HC találkozó, amely 23-14-gyel ért véget. A legnagyobb különbséggel a Leipzig győzött, amikor 42-22-re verte az osztrák Hypo NÖ-t.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply