Női kézilabda európai kupák - Délszláv és norvég-orosz elődöntő a BL-ben

Női kézilabda európai kupák – Délszláv és norvég-orosz elődöntő a BL-ben

image

 A címvédő Győri Audi ETO KC-t kiejtő macedón Vardar Szkopje a tavalyi finalista montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, a norvég Larvik pedig az orosz Dinamo Szinarával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében.

    A két elődöntőt május 9-én játsszák 14.15 és 16.45 órakor, a helyosztókra másnap kerül sor. A harmadik helyért 14.30-kor játszanak, a döntő 17 órakor kezdődik.
    A keddi, budapesti sorsoláson két olyan csapat volt érdekelt, amely 2014-ben is fellépett a Papp László Arénában: éppen a két délszláv együttes.
    Az egész mezőnyben egyetlen százszázalékos együttes van, a Larvik, míg a Buducsnoszt szintén veretlen. A Dinamo 15 év elteltével tért vissza a legrangosabb kupában a négy közé.
    Csak Katarina Bulatovics (Buducsnoszt) lehet az a játékos, aki tavaly és idén is magasba emelheti a trófeát, az átlövő 2014-ben még a Győrrel nyert. A montenegrói Bulatovics amúgy háromszoros bajnok, a dán Slagelsével (2007), jelenlegi klubjával, a Podgoricával (2012) és a Győrrel (2014) diadalmaskodott. A mezőnyben rajta kívül már csak Anja Althaus többszörös BL-győztes: a német játékos a dán Viborggal 2009-ben és 2010-ben is nyert.
    A Final Fourba jutott csapatok közül csak a Larvik (2011) és a Buducsnoszt (2012) nyert már korábban, a Vardar és a Dinamo még nem.
    A Larvik és a Dinamo elkerülték egymást a szezon során, a Vardar és a Buducsnoszt viszont a csoportmeccseken találkozott, ahol a Podgorica először győzött 23-17-re, majd 24-24-es döntetlen született a szkopjei visszavágón.
    Az EHF Kupában és a KEK-ben azt sorsolták ki Bécsben, hogy mely csapatok kezdjenek otthon a döntőben. Az előbbi kupában az Érdet búcsúztató orosz Rosztov Don a dán Tvis Holstebro vendége lesz az első felvonáson, majd a visszavágó lesz Rosztovban. A KEK-ben pedig az FTC-Rail Cargo Hungariát kiejtő dán Midtjylland a francia Fleury Loiret otthonában játszik először, és Dániában lesz a második felvonás.
    Az első mérkőzéseket május 2-án vagy 3-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

    Női BL, Final Four (Papp László Aréna):
    elődöntő (május 9.)
Larvik (norvég) – Dinamo Szinara (orosz)
Vardar Szkopje (macedón)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
    helyosztók (május 10.)

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply