Női ökölvívó-vb - Minden kategóriában indul magyar

Női ökölvívó-vb – Minden kategóriában indul magyar

image

Mind a tíz kategóriában lesz magyar a vasárnap kezdődő nyolcadik női ökölvívó-világbajnokságon, a dél-koreai Csedzsuban.

    A vb-re rekordot jelentő 74 ország küld versenyzőt, a nevezések alapján összesen 337-et.
    A legnépesebb mezőny a szokásoknak megfelelően a három olimpiai kategóriában, 51, 60 és 75 kilogrammban várható. Ezen súlycsoportok esélyesei között nem tartják számon a magyarokat, ám bizakodásra adhat okot, hogy Ancsin Katalin (51 kg) és Nagy Tímea (75 kg) egyaránt bronzéremmel zárta az idei Európa-bajnokságot.
    A június elején rendezett kontinensviadalon összesen négy dobogós helyet szereztek a magyarok, a legjobban Kovács Mária szerepelt, aki győzni tudott a +81 kilós súlycsoportban.
    Kovács szintén tagja a csedzsui küldöttségnek, mint ahogy az Eb-n Ancsinékhoz hasonlóan harmadik, ifjúsági világbajnok Szatmári Petra is. A legjobb eredményt éppen tőlük lehet várni a vb-n.
    A világbajnokság egyik érdekessége, hogy nem hétvégén, hanem november 24-én hétfőn rendezik meg a döntőket. A küzdelmek vasárnap kezdődnek, majd a negyeddöntőket jövő pénteken rendezik, a szombati szünnap után pedig vasárnap kerül sor az elődöntőkre.
    A magyar csapat:
48 kg: Barankai Virginia
51: Ancsin Katalin
54: Szűcs Szabina
57: Nagy Kitti
60: Csombor Vivien
64: Nagy Bianka
69: Papp Nikolett
75: Nagy Tímea
81: Szatmári Petra
+81: Kovács Mária

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply