Nyolcan maradtak versenyben

Nyolcan maradtak versenyben

A negyeddöntőkkel folytatódnak a Berény Sport Divízió II. küzdelmei.

Ezen a hétvégén kezdődik a rájátszás a harmadosztályban, ahol a kilométer szabály egy kicsit megkavarta a paklit, de ettől függetlenül jó kis mérkőzések elé nézünk. Szombaton és vasárnap 2-2 összecsapást rendeznek majd.

A szombathelyi defense (zöldben) a legjobb a ligában

A szombathelyi defense (zöldben) a legjobb a ligában

Szombaton láthatjuk majd a nyugati első Szombathely Crushers-t, amely nem a keleti 4. Gladiators 2-vel, hanem a Budapest Titans-zel csap össze. Ha csak az alapszakaszbeli összecsapását vesszük figyelembe a két együttesnek, ami hosszabbításba torkollott, akkor egy kiélezett meccsre számíthatunk. A Zúzók főként a védelmüknek köszönhetik, hogy idén ott lehetnek a playoffban, ráadásul csoportelsőként. Pontjaik nagy részét is a defense szerezte emellett a Boda Troopers elleni szezonnyitón kapott touchdownt utoljára.

A Titánok visszavágnának az alapszakaszbeli vereségért

A Titánok visszavágnának az alapszakaszbeli vereségért

Nehéz dolguk lesz a Titánoknak. A fővárosiak talán az utolsó, Troopers elleni összecsapásukon voltak a legösszeszedettebbek. Részben a Crushers-nek is köszönhetik, hogy eljutottak a rájátszásig, hiszen a szombathelyiek legyőzték az Újpest Bulldogs-t. Ez eredményezte a bejutásukat. A Titánok viszont most minden bizonnyal felszívják magukat. Nem esélytelenül utaznak Szombathelyre, hiszen a találkozói nagy részén csak kicsin múlt a győzelmük.

Fotók: Hungarian Football, Vágvölgyi Bálint

Gildo Neyer, a Szombathely Crushers vezetőedzője: Több videót is láttunk az ellenfélről, illetve visszanéztük az alapszakaszbeli egymás elleni meccsünket is. Remélem, jobbak leszünk. Próbálunk ahhoz képest jobban játszani majd. Hazai pályán ki akarjuk szolgálni a közönségünket és az utolsó sípszóig küzdeni fogunk a győzelemért. Majd az eredményjelző értékeli a teljesítményünket.

Fábián Krisztián, a Budapest Titans vezetőedzője: A nyugati csoport legjobbjához megyünk idegenbe játszani, ami nem nekünk kedvez papírforma szerint. Sajnos sok hiányzónk is lesz hétvégén, ez sem könnyíti meg a dolgunkat. Viszont ez már a rájátszás, itt minden megtörténhet, és mi azon leszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. A Crushers védősorát fel kell törnünk és pontokat kell tennünk a táblára. Ez nem egyszerű feladat, hiszen a Szombathely védelme nagyon erős, de fel kell nőnünk a feladathoz és meg kell csinálnunk, ha tovább akarunk menni.

Szombathely Crushers-Budapest Titans
Időpont: június 17. (szombat), 15.00
Helyszín: SzSE pálya (Szombathely, Markusovszky utca 8.)mafsz_XII_hungarian_bowl_esemeny_borito_960x720_03 digis

Nagy küzdelmet ígér a Szekszárd Bad Bones és a Wolverines párharca, amely egyértelműen két import csatáját is hozhatja. Az egyik az offense, a másik pedig a defense egyik vezéregyéniségévé vált.

Chimmy Chungong (7) figyelni fog Notice passzaira

Chimmy Chungong (7) figyelni fog Notice passzaira

A Szekszárd Bad Bones-nál Zilai János mellett Richard Chimmy Chungong egyértelműen a védelem kiemelkedő alakja. Meccsről meccsre mutatja, hogy a Rosszcsontok nem hiába hozták őt Magyarországra. A Bad Bones-nak a szezon elején még egy kicsit ingadozott a támadójátéka, de az alapszakasz végére már összeszedettebb volt. Ezt a Budapest Titans és a Tatabánya Mustangs elleni összecsapás is mutatta. Jó a formaidőzítése a Bad Bones-nak.

Tyrone Notice (2) egy tapasztalt védősorral néz majd szembe

Tyrone Notice (2) egy tapasztalt védősorral néz majd szembe

A Wolverines a tavalyhoz képest nagyot lépett előre. Ez Tyrone Notice teljesítményének is köszönhető, aki minden összecsapáson óriási szerepet vállalt abban, hogy a Rozsomákok sikert érjenek el, vagy csak szorossá tegyék az összecsapást. Az ő példamutató magatartása a csapattársakra is jó hatással van, az ő teljesítményük is jelentősen javult. Talán ez lehet a legszorosabb meccse a rájátszásnak.

Fotók: Brandt Tamás, Gémesi Balázs

Greiling Mihály, a Szekszárd Bad Bones offensive koordinátora: Idén nem ez az első playoff meccsünk, szóval bízom benne, hogy ez segít majd abban, hogy mindenki hozza a tőle elvártat. Megvannak a játékaink, már ’csak’ meg kell csinálni őket. Az ellenfél irányítója a meccs kulcsa, ha limitálni tudjuk, akkor minden esélyünk megvan bejutni a legjobb négy közé. Izgalmas és kiélezett meccsre számítok. Remélem, a szurkolók időjárástól függetlenül szép számban biztatnak majd minket!

Balogh Kornél, a Wolverines vezetőedzője: Nyernünk kell, mert különben egy évig nem lehetünk újra rájátszásban. Eltiltás miatt hiányzik majd Piroska Norbi, akit valamiért kétszer annyi időre tiltottak el, mint a Budapest Eagles játékosát, de igyekszünk pótolni hiányát. Csak a győzelem elfogadható, mert Nyíregyházán már várnak minket Szépe Józsi és barátai!

Szekszárd Bad Bones-Wolverines
Időpont: június 17. (szombat), 15.00
Helyszín: Szekszárdi Sportközpont (Szekszárd, Keselyűsi utca 3.)
Belépő: ingyenes

 

Vasárnap keleti rangadó is lesz a negyeddöntőben. Előzetesen a Nyíregyháza Tigers tűnik a párharc esélyesének, viszont a Gladiators 2 minden bizonnyal szeretné megnehezíteni a hazaiak dolgát.

Benő Márk (8) az új Tigrisgeneráció egyik tehetsége

Benő Márk (8) az új Tigrisgeneráció egyik tehetsége

A Tigrisek fiataljai kezdenek beérni. Nemcsak offense-ben, de defense-ben is a szabolcsiak a legjobbak keleten. Tóth Gábor és az ifjú elkapók Konkoly Péterrel, Verdes Dáviddal, illetve Erdélyi Áronnal jelentős erőt képviselnek. Viszont futó poszton a Civa Mihály-Benő Márk kettős is erősnek tűnik. A defense inkább tapasztalt és fizikális játékosokkal van tele, de itt is sok ifjonc bebizonyította, hogy fel tudja venni a versenyt a felnőtt mezőny legtapasztaltabb játékosaival.

A Gladiators 2 defense-e (feketében) megnehezítené a Tigers offense dolgát

A Gladiators 2 defense-e (feketében) megnehezítené a Tigers offense dolgát

A Gladiators 2 nagyot lépett előre utolsó meccsén, amin eldöntötte a bejutását a rájátszásba. Ezen a találkozón megmutatta, hogy az offense-ben van potenciál. Ám a defense teljesítménye is kellett a sikerhez. Ez a csapategység bebizonyította, hogy nehéz helyzetben is képes megmenteni a csapatot. Ráadásul a playoffba jutó csapatok közül a harmadik legerősebb védelemmel a Gladiátorok rendelkeznek.

Fotók: Fülep Csabáné Annamária

Dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers megbízott sportigazgatója: Nem hiszem, hogy könnyű dolgunk lesz a hétvégén. Ez már a playoff, itt már csak a győzelem számít, a vesztes kiesik a további küzdelmekből. Remek munkát végeztek a fiatalok az alapszakaszban, itt az ideje, hogy egy újabb szintet lépjünk. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható, mert tudom, hogy ez benne van a srácokban. Nagyon kiélezett és izgalmas küzdelemre számítok, érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésre.

Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője: Az alapcélunkat teljesítettük, a rájátszásba jutással. Nehéz szezonunk van a rengeteg sérülés miatt, úgyhogy már ezzel is elégedettek vagyunk. A Nyíregyháza egyértelműen a bajnokaspiráns idén a Divízió II-ben, így nyilván ők a találkozó esélyesei. Mi igyekszünk majd felszabadultan játszani, nem lesz rajtunk a győzelmi kényszer. Az alapszakaszban néha emiatt túl görcsösen is játszottunk, most ez nem lesz. Élvezni fogjuk a meccset az ország talán leghangosabb szurkolótábora előtt.

Nyíregyháza Tigers-Gladiators 2
Időpont: június 18. (vasárnap), 15.00
Helyszín: NyVSC Stadion (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 4.)
Belépő: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

 

Vasárnapra maradt még egy jónak ígérkező rangadó a Rebels Oldboys és a Tatabánya Mustangs között. Ennek a párosításnak is nehéz megjósolni a kimenetelét, hiszen mindkét gárda jó játékerőt képvisel.

A Rebels (zöldben) még bírja az iramot

A Rebels (zöldben) még bírja az iramot

Az ’Öregfiúk’ eddig jól bírják a terhelést, hiszen eljutottak a rájátszásig, emellett egy eléggé meggyőző alapszakaszt produkáltak. Volt olyan összecsapásuk, ahol egy döcögős kezdés után inkább a végére jöttek bele. A Lázadók az alapszakaszban mindössze a Nyíregyháza Tigers otthonában kaptak ki. Azon kívül minden mérkőzésükön magabiztos győzelmet könyvelhettek el. Most viszont a rájátszásban egy kicsit növelni kell szintet.

Ha Nagy Tamás (17) ép lesz, akkor a Mustangs nagy veszélyt jelenthet

Ha Nagy Tamás (17) ép lesz, akkor a Mustangs nagy veszélyt jelenthet

A Tatabánya Mustangs-nak amilyen jó kezdődött az alapszakasz, olyan gyengén fejeződött be. Három győzelem után jött két vereség. De ez többek között köszönhető annak is, hogy Nagy Tamás megsérült a Szombathely Crushers elleni összecsapás elején és hiába tért vissza a Szekszárd Bad Bones ellen még nem volt szászszázalékos. Most volt egy kis ideje regenerálódni és minden bizonnyal kulcsszerepet tölt majd be a találkozón.

Fotók: Mátrai Tibor, Váradi Barna és Király Etelka

Lesi Tamás, a Rebels Oldboys vezetőedzője: Megint DB-inknek lesz nehezebb dolga az ellenfél videóit nézve. A tatabányai irányítónak, ha ellenünk is ilyen sokat kell vállalnia, akkor lehetőségünk lesz egy két labdát lehalászni. A támadó sorunk a rájátszásra való tekintettel készül egy-két új játékkal, de azért a jól megszokott arcát mutatja majd. Előre láthatólag kevés hiányzóval vágunk a mérkőzésnek.

Zahovay Ádám, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: A Rebels egy nagyon tapasztalt csapat, mi azonban meg akarjuk mutatni, hogy kemény munkával utol lehet Őket érni. Sérültekben nem szűkölködünk, de ha tudjuk a saját játékunkat játszani, továbbmegyünk a következő körbe.

Rebels Oldboys-Tatabánya Mustangs
Időpont: június 18. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Építők Stadion (Budapest, Vajda Péter utca 38.)
Belépő: ingyenesBereny_DIVII-1024x288

Forrás: http://mafsz.org – RSS