Ogier kihagyja a Fafe Rally Sprintet

Ogier kihagyja a Fafe Rally Sprintet

Ogier kihagyja a Fafe Rally Sprintet

Sebastien Ogier influenzás lett, orvosai nem engedik, hogy elrajtoljon a Fafe Rally Sprinten. A VW Motorsport napokkal ezelőtt jelentette be, hogy a Ogier és Mikkelsen is indulnak a legendás gyorsasági szakaszon rendezett sprinten, amely remek tesztlehetőség a Portugál Rally előtt. A VW egy autót biztosított volna a két gyári pilótájának, akik felváltva használhatták volna azokat. Ennek nyilván logisztikai okai vannak, de az első VW-s versenyére készülő Andreas Mikkelsen ízelítőt kaphatott volna abból is, hogy rutinos csapattársa milyen beállításokkal készül a portugál talajra. Arról, hogy esetleg Latvala indul Ogier helyett, nem érkezett hír.

Sebastian Ogier: “- Sajnos ledöntött a lábamról az influenza és az orvosaim azt tanácsolták, hogy hagyjam ki a sprintet. A világbajnoki futamok mindennél fontosabbak számomra, ezért jobb, ha kihagyom a versenyt. Remélem a szurkolók megértenek majd.”

A Fafe Rally Sprint szervezői idén is százezres tömegre számítanak a pálya mellett. A VW Motorsport közleményében kitér arra is, hogy a Mikkelsen – Markkula kettős nem csak a versenyt szeretné megnyerni, hanem a fafei nagyugratón is rekordot akar felállítani. Ezen az ugratón Armin Schwarz még 2000-ben egy Skoda Octavia WRC-vel 73,5 métert repült, ez a mai napig is rekord.

Ogier kihagyja a Fafe Rally Sprintet

Leave a reply