OTP Bank Liga: A Fradi nyerte a derbit

OTP Bank Liga: A Fradi nyerte a derbit

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC–Újpest FC 1–0 (0–0)
Groupama Aréna, v.: Iványi
gólszerző: Böde (82.)
sárga lap: Gorriaran (57.), illetve Windecker (23.), Nwobodo (23.), Sankovic (45.), Litauszki (60.), Zsótér (66.), Novothny (91.)

Ferencváros: Dibusz – Botka (Varga, 64.), Blazic, Otigba, Pedroso – Gorriaran, Spirovski (Leandro, 46.) – Moutari (Priskin, 77.), Paintsil, Lovrencsics – Böde

Újpest: Pajovic – Balázs, Litauszki, Pávkovics, Pauljevic – Windecker, Sankovic (Tischler, 85.) – Nwobodo (Simon, 59.), Nagy, Zsótér (Salétros, 81.) – Novothny

A két klub történetének 278. egymás elleni mérkőzését és 222. bajnoki találkozóját rendezték meg, az élvonalban 100 zöld-fehér siker, 60 döntetlen és 61 lila-fehér győzelem született eddig.

A vendégek kezdték kissé aktívabban a találkozót, majd a hazaiak – akiknek kispadján eltiltás miatt nem ülhetett ott a vezetőedző Thomas Doll – váltak kezdeményezőbbé, de nagy veszélyt egyik fél sem tudott kialakítani a szünetig, mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett.

A második játékrészben már nagyobb veszélyben forogtak a kapuk, a Ferencváros előbb felsőlécig jutott, majd Böde Dániel fejesével a három pontot is begyűjtötte.

FTC_UTE_1021_OTP_18
FTC_UTE_1021_OTP_12
FTC_UTE_1021_OTP_13
FTC_UTE_1021_OTP_14
FTC_UTE_1021_OTP_15
FTC_UTE_1021_OTP_16
FTC_UTE_1021_OTP_17
FTC_UTE_1021_OTP_19
FTC_UTE_1021_OTP_20
FTC_UTE_1021_OTP_21
FTC_UTE_1021_OTP_22
FTC_UTE_1021_OTP_23
FTC_UTE_1021_OTP_24
FTC_UTE_1021_OTP_25
FTC_UTE_1021_OTP_26
FTC_UTE_1021_OTP_27

Videoton FC–Puskás Akadémia FC 2–0 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Kassai
gólszerző: Juhász (88.), Henty (90+1.)
sárga lap: Vinicius (50.), Fiola (50.), Henty (84.), illetve Perosevic (29.), Balogh (57.)

Videoton: Kovácsik – Fiola (Nego, 79.), Juhász, Vinícius, Stopira – Géresi (Scepovic, 63.), Varga (Suljic, 34.), Pátkai, Hadzic – Lazovic, Henty

Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Poór, Heris, Vanczák, Balogh – Mevoungou, Bacelic-Grgic (Márkvárt, 59.) – Perosevic (Prosser, 69.), Latifi (Molnár, 59.), Szakály – Knezevic

Egy szabálytalanság miatt érvénytelenített Videoton-gól volt a nyitó negyedóra legfőbb eseménye, de utána sem akart “igazi” találat születni, jóllehet a székesfehérvári alakulat több lehetőséget is összehozott a Puskás kapuja előtt. Az első félidő feljegyzésre kínálkozó eseménye még az volt, hogy Perosevic – sárga lapot érő – alakítása után Varga József nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról.

A szünet után rákapcsolt a Videoton, több helyzetet is összehozott, a hatékony befejezés azonban rendre elmaradt, többnyire azért, mert a Puskás kapusa, Hegedüs remekül tette a dolgát, olykor bravúrral hárítva. A hajrában viszont már semmi és senki sem segített: előbb Juhász Roland talált be fejjel a Puskás hálójába, majd a ráadásban Henty vágta kapásból a bal sarokba a labdát, kialakítva a végeredményt.

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (1–1)
Paks, v.: Berke
gólszerzők: Simon Á. (17.), illetve Koszta (29.)
sárga lap: Gévay (15.), Simon Á. (47.), illetve Keita (14.), Iszlai (37.), Strestík (61.)

Paksi FC: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Szakály D., 72.), Simon Á., Bertus, Hajdú Á. (Bartha, 62.) – Kulcsár D. (Hahn, 78.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Lázár P., Hudák, Vadnai, Szalai A. – Iszlai, Keita (Tóth B., 68.) – Koszta (Baracskai, 90.), Mlinar, Cseri – Strestík (Veselinovic, 85.)

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. A vezetést a valamelyest veszélyesebb Paks szerezte meg egy szögletet követően. A bekapott gól hatására kezdeményezőbb lett a Mezőkövesd, amely kisvártatva egyenlített. A szünetig enyhe mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, mégis a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Kulcsár a kapufát találta el.

A folytatásban mindkét gárda a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így alig akadt lehetőség a csapatok előtt. A játékrész derekától nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Paks, azonban ezúttal a keresztléc mentette meg a borsodiakat a góltól. Az utolsó negyedórára ismét kiegyenlítetté vált a mérkőzés, így maradt a pontosztozkodás, bár ebben a periódusban a hazaiaknak volt szerencséjük a kapufával.

Debreceni VSC–Swietelsky Haladás 1–1 (0–1)
Nagyerdei Stadion, v.: Erdős
gólszerzők: Tabakovic (68.), illetve Kiss T. (3.)
sárga lap: Medgyes (37.), Pinte (67.), Devecseri (73.)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári (Mészáros N., 56.), Ferenczi – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Sós (Tabakovic, 46.) – Varga K., Mengolo (Könyves, 46.)

Haladás: Király (Gyurján, 85.) – Polgár, Wils, Devecseri, Németh M. – Mészáros K., Kiss B., Tóth M., Medgyes (Pinte, 61.) – Kiss T., Rácz (Halmosi, 70.)

A hazai labdarúgás történetében először rendeztek vidéki kettős rangadót, és már az első meccsen remek volt a hangulat, hiszen a DVSC-szurkolók és a Haladás drukkerei mellett a stadionban hangolt a következő összecsapásra a diósgyőri és a kispesti fanatikusok egy része is. A Honvéd szimpatizánsai be is szálltak a Haladás biztatásába, énekelve, zöld-fehér zászlókat lengetve buzdították a dunántúliakat.

Alig kezdődött el a mérkőzés, a vendégek máris megszerezték a vezetést, egy lendületes támadás végén Kiss Tamás talált be a debreceniek kapujában. A folytatásban is a szombathelyiek játszottak veszélyesebben, de szünetig újabb gól nem született. A második félidőben sokáig mezőnyjáték folyt a pályán, majd a DVSC egyenlítő találatát követően – elsősorban a debrecenieknek köszönhetően – élvezetesebb, változatosabb mérkőzést láthatott a közönség, további gólt azonban már egyik csapat sem tudott szerezni.

Vasas FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–2 (0–2)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Remili (59., tizenegyesből), illetve Sigér (32.), Arabuli (42.)
sárga lap: Burmeister (37.), Szivacski (49.), Hangya (51.), illetve Sigér (30.), Maisuradze (41.), Póti (87.), Vajda (92.)

Vasas: Kamenár – Burmeister (Vaskó, a szünetben), James, Benes – Vogyicska (Szivacski, a szünetben), Vida, Berecz, Hangya (Ádám M., 71.) – Gaál, Kulcsár T., Remili

Balmazújváros: Pogacsics – Póti, Rus, Maisuradze (Jagodics, 90.), Uzoma – Vajda, Sigér, Haris, Habovda – Arabuli (Fekete, 87.), Andric (Zsiga, 68.)

Eleinte intenzív mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, kevés gólhelyzettel, ezért némileg meglepő volt, hogy a vendégek Sigér Dávid góljával vezetést szereztek az első félidő kétharmadánál, sőt a szünet előtt a grúz Bachana Arabuli is betalált.

A Vasas a meccs 53. percében alakította ki első igazán komoly helyzetét, de Gaál Bálint közelről az oldalhálóba fejelt. Ezt követően Póti Krisztián kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Remili Mohamed értékesítette, ezzel szépítettek a fővárosiak.

A piros-kékek nagy hangsúlyt fektettek a támadójátékra, a vendégek viszont szorosan védekeztek, így több gól már nem született.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS