OTP Bank Liga: Hajrágóllal nyert a Honvéd Mezőkövesden

OTP Bank Liga: Hajrágóllal nyert a Honvéd Mezőkövesden


Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Baracskai (72.), illetve Baráth (22.), Kabangu (94.)

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, de negyedóra elteltével átvette az irányítást a bajnokcsapat, amely egy szögletet követően meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a fővárosiak voltak veszélyesebbek, de a mezőkövesdieknek is akadt egy-két helyzete. A második félidő Honvéd-rohamokkal kezdődött, Tujvelnek többször is védenie kellett. A házigazdák eleinte kontrákkal próbálkoztak, majd fokozatosan egyre többet birtokolták a labdát, s egy szép támadás végén sikerült egyenlíteniük a csereként beállt Baracskai fejesével. A hajrában a Honvéd tett többet a győzelemért, előbb kapufáig jutott, majd végül Kabangu révén a három pontot érő gólt is sikerült megszereznie. A kispestiek immár 11 bajnoki óta veretlenek (ebből ötöt még az előző idényben játszottak le), és továbbra is az élen állnak a tabellán.

Puskás Akadémia-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Molnár G. (8.), Knezevic (45.), illetve Arabuli (64., 11-esből)

A Puskás Akadémia kezdte jobban a mérkőzést, és hamar vezetést szerzett. A kapott gól hatására aktívabb lett a Balmazújváros is, de Hegedűs bravúrja megakadályozta az egyenlítést. A szünet előtt egy hatalmas védelmi- és kapushiba révén mégis a felcsútiak növelték előnyüket. Az egész mérkőzésen jól futballozó Knezevic a gólja után a kapufát találta el a második játékrész kezdetén, míg a Balmazújvárost érezhetően megfogta a második hazai gól. Ennek ellenére a hajdúságiak büntetőből szépítettek, a hátralévő időben viszont nem tudták átjátszani a hazaiak védelmét, így Pintér Attila együttese biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig, ezzel megszerezte idénybeli első győzelmét.

Újpest FC-DVTK 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Angelov (81)., ill. Makrai (12.)
Piros lap: Szarka (90.)

Óriási újpesti helyzettel kezdődött a találkozó, ez kimaradt, a túloldalon azonban egy elképesztő kapushiba miatt vezetést szerzett a Diósgyőr. A folytatásban a lila-fehérek futottak az eredmény után, azonban kis híján újfent a miskolciak szereztek gólt, de Óvári ziccert hibázott. A szünet után az Újpest futballozott fölényben, s elsősorban a cserejátékosoknak – Simon, Tischler és Angelov – köszönhetően egyre több helyzetet is kidolgozott. Az egyenlítés végül éppen Angelov révén sikerült a 81. percben a hazaiaknak. A hajrában a Diósgyőr előtt adódtak “meccslabdák”, de ezekből nem lett gól, maradt a döntetlen.

A Mezőkövesd-Honvéd bajnoki mérkőzés fotógalériája:

Forrás: www.mlsz.hu – RSS