Öttusa-vb - Marosi és Kasza a bő élcsoportban az úszás után

Öttusa-vb – Marosi és Kasza a bő élcsoportban az úszás után

image

Marosi Ádám és Kasza Róbert is a várakozásnak megfelelően úszott a berlini öttusa-világbajnokság pénteki hagyományos versenyében, amelyben már olimpiai kvótát is osztanak.

    Kasza 2:01.07, Marosi 2:01.16 perc alatt teljesítette a 200 méteres távot az Olimpiai Park nyitott 50 méteres medencéjében, s a két eredmény egyformán 337 pontot és 13. helyet ért.
    Az egyiptomi Amro el-Geziri és a brit James Cooke lépett el a mezőnytől, előbbi 351, utóbbi 347 ponttal áll az első szám után. Egy pont a verseny végén sorra kerülő kombinált számban egy másodpercnek felel majd meg, azaz a lovaglás után legjobbhoz képest mindenki annyival később fog indulni, amekkora a ponthátránya.
    Az úszást követően harmadik helyezett dél-koreai Hvang Vu Dzsinnek már csak öt pont az előnye a magyarokkal szemben.
    A legjobban a második szám, a vívás “fizet”, ebben ugyanis hat pontot ér egy győzelem, ráadásul az adott asszóját megnyerő vívó gyakorlatilag az ellenfelétől veszi el a pontot.
    A verseny a korábban megszokottól eltérő lebonyolításban zajlik: a vívás nem az első, hanem a második szám. Ennek oka, hogy ez a tusa most már két részből áll. Először teremben zajlik a körvívás, amikor mindenki mindenkivel összecsap, majd már a lovaspálya mellett felállított páston folytatódik a bónuszvívással, többletpontokért. Abban az utolsó helyezett mérkőzik meg az előtte állóval, a győztes maradhat a páston a következő ellenféllel szemben, és ez így folytatódik addig, amíg a körvívásban győztes is pástra lép. A bónuszvívásban minden győzelem egy pontot ér.
    Ezt követően lesz majd a lovaglás, és a végén, a kiírás szerint 18.30-kor a lövészetekkel kombinált 4×800 méteres futás.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply