Öttusa vk – Az idei legnagyobb mezőny Kecskeméten

image

Harmincnégy ország 90 férfi és 72 női versenyzője – köztük 12-12 magyar – vesz részt a csütörtöktől hétfőig tartó kecskeméti öttusa világkupán.

    Réczei Géza, a hazai szövetség (MÖSZ) elnöke a hétfői, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: amióta az öttusa bekerült a kiemelt sportágak közé, a korábbinál több lehetőség nyílik arra, hogy új helyszínekre vigyék el. Ez történik a kecskeméti világkupa esetében is.
    Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy a mostani lesz a negyedik világkupa az idén, s a legutóbbin, Kínában, Kasza Róbert ezüstérmes lett.
    “Mivel a mexikói úgy sikerült, ahogy, a kairóin pedig nem vettünk részt, a világkupadöntőbe jutás szempontjából most még fontosabb a pontszerzés, mint egyébként” – mondta a kapitány, utalva arra, hogy Acapulcóban rendezési hiányosságok miatt félbeszakadt a verseny, Egyiptomból pedig a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt hiányzott a mezőny egy része.
    A szakvezető jelezte, hogy a vk után lesz még egy kiemelt felnőtt verseny idehaza, mivel a múlt héten eldőlt, hogy Székesfehérvár adhat otthont – július közepén – az Európa-bajnokságnak.
    Molnár Gábor versenyigazgató azt emelte ki, hogy kis mezőnyök jöttek össze eddig a vk-állomásokon, így a kecskeméti lesz az idei legnagyobb létszámú verseny. 
    A Csengtuban második Kasza bízik benne, hogy sikerül átmenteni hazai pályára az érmes formáját, míg a kínai versenyt arcüreggyulladás miatt kihagyó Marosi Ádám elmondta: mostanra teljesen rendbejött, a felkészülése pedig jól sikerült.
    A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy együttműködési megállapodást kötött a szövetség az SOS Gyermekfaluval, ennek értelmében a MÖSZ a vk jegybevételéből támogatja az alapítványt. 
    A belépővel – amely 1000 forintba kerül – mind az öt nap versenyeit meg lehet majd tekinteni, de a 14 éven aluliak ingyen juthatnak be a létesítményekbe.
    A vk-n csütörtökön a női, pénteken a férfi selejtezőt rendezik, majd szombaton és vasárnap kerül sor a döntőkre, hétfőn pedig a vegyes váltóra.

Leave a reply