Pál Tibor Kornél: „Váratlan csapás volt!”

Pál Tibor Kornél: „Váratlan csapás volt!”

A Fehérvár Enthroners elnöke szerint még beláthatatlan a gazdasági következménye a koronavírus-járványnak, de hálás azért, hogy megvannak az alapfeltételeik a folytatásra.

Mint ismert, a sportélet megállt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. A Hungarian Football League-re már lázasan készültek a csapatok, a nyitóhétvégén a címvédő Fehérvár Enthroners lépett volna pályára, ráadásul 2019-es döntőbeli ellenfelével, a Kijev Capitals-zel nézett volna szembe idegenben. Ám a veszélyhelyzet miatt néhány nappal a rajt előtt a Magyar Amerikai Futball Szövetség úgy döntött, hogy inkább nem indítja el még a bajnokságokat. Ám egész Európában ez volt a döntés, így a Koronázók Ausztriában sem kezdhették el az idényt.

Hogyan érintette ez a helyzet a Fehérvár Enthroners-t? Miként próbálják áthidalni ezt a szituációt a Koronázók? Mily módon készülnek a játékosok? Ezekre a kérdésekre válaszolt Pál Tibor Kornél klubelnök.

Fotók: DigitalSport

Magyar Amerikai Futball Szövetség: Hogyan éltétek meg azt, hogy sajnos a bajnoki rajt megcsúszott?
Pál Tibor Kornél: Nyilván ezzel a verzióval nem lehetett számolni még az év elején sem, hogy teljesen elmarad a tavaszi rajt. Még nem tudni most sem milyen verzióval lesz egyáltalán valami, nem lehet pontosan számolni semmivel.

66359892_2404947669562741_7123137220998856704_o

MAFSZ: A játékosoknak mennyire volt nehéz ezt feldolgozni?
PTK: Teljesen váratlan csapás volt ez. Komoly szakmai vezetőkkel dolgoztak a játékosok. A légiósok is időben megérkeztek, jól haladt a felkészülés. Szerettünk volna egy jó évet produkálni, ami a közönség számára is látványos footballt hozott volna. Mindenki aki belerakta a munkát ebbe az évbe csalódott volt a helyzettől, de nyilván nincs mit csinálni a jelenlegi helyzetben.

MAFSZ: Milyen periódusban szakította meg a felkészüléseteket ez a koronavírus-járvány?
PTK: Az edzőtábor utáni periódusban, az első osztrák bajnoki előtt állt meg minden. Azt gondolom a csapat és a közönség is kiéhezve várta a találkozókat.

62533641_2366541693403339_6582887346557943808_o

MAFSZ: Hogyan tudjátok esetleg folytatni a munkát a csapattal? Van esetleg kiadva edzésmunka nekik?
PTK: Konkrétan a csapattal nem tudunk dolgozni. A pálya le van zárva, ott munkát nem végezhetünk most. Egyénileg igyekeznek készülni a játékosok, de egy elég jelentős idejű holtszezon után igazából már a tényleges footballnak lenne értelme. Lehet fizikálisan készülni, még fejben is nyilván, de hiányozni fognak a szerelések, a labdával való edzés, a playek legyakorlása bármikor is kezdődik a bajnokság.

MAFSZ: Gazdaságilag ez a helyzet, hogy érinti a klubot?
PTK: Még beláthatatlan a gazdasági következménye a jelenlegi helyzetnek. Ugye nekünk komoly pénz érkezik a szponzorok VIP székeinek eladásából, és jelenleg három komoly megmérettetés helyett egyet sem tudunk adni ezért a pénzekért. Nem tudjuk a cégek milyen helyzetbe kerülnek jövőre, de biztosan nehéz helyzetben lesznek. Az önkormányzat adóbevétele is a cégektől függ, így ez is komoly érvágást szenved.

65305606_2381320205258821_57193352176599040_o

MAFSZ: Hogyan kell szerinted tervezni a csapat életét, miután ennek a járványnak és a bajnoki szüneteltetésnek vége?
PTK: Egyrészről hálás helyzetben vagyunk. A pályahelyzetünk stabil. A csapat eszközbeli háttere komoly, ezek fenntartása nem kerül nagyon nagy pénzügyi háttérbe. Az Enthorners alap munkáját nem veszélyezteti a helyzet. Fogunk tudni edzeni, készülni, ahogy a helyzet ezt lehetővé teszi. A szurkolóink nagyon várják a találkozókat, és nálunk nem volt belépő sem, tehát aki szereti a sportot akkor is ki tud jönni megtekinteni, ha ne adj isten nehéz helyzetbe került a sajnálatos körülmények miatt. Biztosan lesznek programjaink amiket visszább kell vennünk, pár új tervet nem indítunk el most, vagy lehet még jövőre sem, se a csapat alapjai stabilak. Azt hogy hol kell esetleg szorítani azt meglátjuk jövőre. De az biztos, hogy az Enthroners várni fogja minden sportszeretőt a megújult First Field lelátókon, az akkor már elkészült fedett főlelátón, az újonnan székesített sorokban mindkét oldalon. Remélem, minden a lehető legjobban alakul, és sokan leszünk.

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS