Puskás Suzuki Kupa - Orbán: az akadémiákkal jó az esély a felzárkózásra

Puskás Suzuki Kupa – Orbán: az akadémiákkal jó az esély a felzárkózásra

image

Orbán Viktor szerint a labdarúgó-akadémiák révén elkezdődött a magyar felnőtt futballnál jobb színvonalú utánpótlás-nevelés és jó esély kínálkozik a világ élvonalához való felzárkózásra.

    A miniszterelnök, egyben a Puskás Akadémia alapítója a Puskás Suzuki Kupa csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az utánpótlás labdarúgótorna megrendezése a teljes magyar futballnak szól és az eseményen minden a magyar futball felemelkedését segíti elő. Annak a reményének adott hangot, hogy a jövőben több hasonló rendezvény lesz Magyarországon utánpótlás és felnőtt vonalon is, mert akkor előbb emelkedhet fel a magyar futball.
    Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a felcsúti labdarúgó akadémia megalapításakor látszott, hogy a szétesett magyar futballt hagyományos egyesületekkel nehéz felzárkóztatni, inkább “szigetek” kellenek, ahol az utánpótlás-nevelésen keresztül a felzárkózás felgyorsítható. Hozzátette, ezért alakult Felcsúton akadémia az országban az MTK után másodikként.
    A kormányfő közölte: a Puskás Akadémia és általában az akadémiák létezése normális körülmények között szükségtelen lenne, ám a magyar futball “kisodródott és nem tudta tartani a lépést a világ élvonalával”. Szerinte rendes viszonyok közepette a nagy futballklubok kitermelnék a játékosokat és “visszavinnék a magyar futballt a helyére”.
    Simicskó István sportért felelős államtitkár, az esemény egyik védnöke közölte: a kormány célja, hogy minden magyar gyerek sportoljon, minél több nemzetközi sportversenyt rendezzen meg Magyarország és legyenek megfelelő létesítmények, jó feltételek a sportoláshoz. Hozzátette: az elmúlt évek kormányzati munkájának köszönhetően a sportoló gyermekek száma 110 ezer fővel nőtt, a cél 2018-ig, hogy 500 ezer gyerek sportoljon.
    Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke kiemelte, idén először a torna minden eseményének a Puskás Akadémia ad otthont. Megjegyezte, most először az MTVA végzi a közvetítést, így a közmédián lesznek láthatók a meccsek.
    Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója régi vágyuknak nevezte, hogy a közmédián bemutassák a Puskás Suzuki Kupát. Megerősítette, hogy a közmédia teljes keresztmetszetében igyekszik bemutatni a magyar sportot és a sok hazai nemzetközi eseményt, ebbe pedig jól illeszkedik a húsvétkor rendezendő torna.
    Mint mondta, az eseményt a Duna World sugározza, hogy valamennyi magyar láthassa a világon. A selejtezőkről összefoglalót adnak, a húsvét hétfői döntőt élőben sugározzák.
    A jövő hét csütörtökön kezdődő Puskás Suzuki Kupán első alkalommal vesz részt a holland Feyenoord labdarúgócsapata, amely a csütörtöki sorsoláson a házigazda Puskás Akadémia és a címvédő spanyol Real Madrid csoportjába került. A nyolcadik alkalommal megrendezendő U17-es torna másik hármasában a Budapest Honvéd, a görög Panathinaikosz és a román Hagi Akadémia szerepel majd.
    A sorsoláson részt vett a Bayern München korábbi játékosa, a 43-szoros holland válogatott Roy Makaay, aki a holland együttest készítette fel a tornára.
    A csoportbeosztás:
    A csoport: Puskás Akadémia Feyenoord (holland) Real Madrid (spanyol)
    B csoport: Budapest Honvéd Hagi Akadémia (román) Panathinaikosz (görög)

    A torna programja:
    április 3., péntek: Puskás Akadémia-Feyenoord 11.00 Budapest Honvéd-Hagi Akadémia 13.30
    április 4., szombat: Puskás Akadémia-Real Madrid 11.00 Budapest Honvéd- Panathinaikosz 13.30
    április 5., vasárnap: Feyenoord-Real Madrid 11.00 Hagi Akadémia-Panathinaikosz 13.30
    április 6., hétfő: az 5. helyért: 12.00 a 3. helyért: 14.00 döntő: 16.30 óra

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply