Rég állt ilyen jól a Ferencváros, visszaesett otthon a Honvéd

Rég állt ilyen jól a Ferencváros, visszaesett otthon a Honvéd

A Puskás Akadémia sorozatban a negyedik győzelmét aratta az élvonalban, ez klubrekord-beállítás, 2014. szeptember 20. és október 18. között értek el az elődök hasonló szériát. Amióta Bódi Ádám visszatért a Lokiba, a csapat csak nyert. A Ferencváros tavaly október vége óta nem állt ilyen előkelő helyen a tabellán. Érdekességek az OTP Bank Liga kilencedik fordulójának eredményei alapján.

VASAS FC–VIDEOTON FC 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Burmeister (23., 83.), Ristevski (28.), illetve Pátkai (12.)

– A Vasas pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett.
– Marko Nikolics együttese először nem nyert vendégként az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében.
– Felix Burmeister az első magyarországi idényében 27 bajnoki három gólt szerzett. A másodikban már a kilencedik fordulóban eljutott háromig. Kire Ristevski a harmadik gólját szerezte az NB I-ben, tavasszal a Mezőkövesd és a Haladás kapuját vette be.
– A Videoton FC először szenvedett vereséget a bajnoki szezonban.
– A székesfehérváriak először kaptak három gólt az OTP Bank Ligában elveszített mérkőzésen 2015. augusztus 8. óta. Akkor a Ferencvárostól kaptak ki.
– A vendégek közül ketten, Nego (90.) és Lazovics (94.) piros lapot kaptak. Danko Lazovicsot másodszor állították ki magyarországi karrierje során, mindkétszer a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésen. Loïc Nego is a második piros lapját kapta, az elsőt még 2013. novemberben.
– A Vasas a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt a Videoton FC ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Diallo (59.)

– Pintér Attila csapata sorozatban a negyedik győzelmét aratta az élvonalban. Ez klubrekord-beállítás, 2014. szeptember 20. és október 18. között értek el az elődök hasonló szériát.
– 2016. február 13., a Diósgyőr elleni 1-0 óta először nyert meg a Puskás Akadémia élvonalbeli bajnoki találkozót kapott gól nélkül.
– 2014. november 29. óta a felcsútiak először nyertek meg két egymást követő hazai bajnoki mérkőzést az OTP Bank Ligában.
– Ulysse Diallo az ötödik gólját szerezte a bajnoki idényben, a legutóbbi három mérkőzésén négy gólt szerzett. Ez is klubrekord-beállítás, korábban mindössze egyszer, 2015 őszén állt a kilencedik forduló után öt góllal Puskás Akadémia-játékos. Akkor Pekár László.
– Pintér Attila tavaly a kilencedik forduló után tíz ponttal állt a Mezőkövesddel. Most a Puskás Akadémiával 14 pontot gyűjtött.
– A Mezőkövesd mindössze két pontot szerzett a legutóbbi öt bajnoki találkozóján.
– Radványi Miklós csapata mindössze a második idegenbeli bajnokiján maradt szerzett gól nélkül az idényben.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DEBRECENI VSC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Tabaković (45+2.)

– A DVSC nyerte az orságos bajnokságok 1926 óta íródó történetének első „Debrecen és környéke” derbijét.
– Herczeg András csapata sorozatban a negyedik bajnoki győzelmét aratta, s már csupán két ponttal áll a második helyezett Ferencváros mögött. A Loki a 2014–2015-ös idényben egy hatos győzelmi szériát produkált, azóta nem volt a mostanihoz hasonlóan sikeres menetelése.
– Vendégként a DVSC sorozatban másodszor nyert. Erre sem volt példa a fentebb említett széria vége, 2015. február 28. óta.
– A bosnyák származású, svájci állampolgárságú Haris Tabaković a hatodik magyarországi bajnokiján a második gólját érte el. Amióta ő játszik, csak a Videotontól kapott ki, s 13 pontot szerzett a csapat.
– Amióta Bódi Ádám visszatért a Lokiba, a csapat csak nyert.
– A Balmazújváros a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett.
– Horváth Ferenc legénysége harmadszor kapott ki pályaválasztóként. Ahogyan a Vasas és az Újpest ellen, most is 1-0-ra.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC 2-4 (1-2)
Gólszerzők: Ugrai (7.), Joannidisz (50.), illetve Bartha (13.), Bertus (39.), Daru (72.), Kulcsár D. (93.)

– A Paks május 6. óta először nyert idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– A DVTK-t a mostani előtt legutóbb 2016. április 30-án verte meg vendégként, még Diósgyőrben. Akkor is Csertői Aurél irányította a zöld-fehéreket, a mostani szereplők közül öten (Bartha, Bertus, Koltai, Kulcsár, Papp) játszottak akkor is. A DVTK-ból csupán Lipták, Tamás és az akkor a hajrára beállt kapus, Antal maradt hírmondónak. Akkor is Bartha László lőtte az első paksi gólt.
– Az atomváros alakulata a mostani előtt 2015. május 23-án, Pápán nyert legutóbb idegenben négy gólig jutva.
– Bartha László a legutóbbi hat fordulóban négy gólt szerzett. Bertus Lajos másodszor, Daru és Kulcsár Dávid először volt eredményes a bajnoki idényben. Utóbbi a 89. percben állt be, nem kellett neki sok idő a gólhoz. Daru Bence, aki élete első NB I-es gólját szerezte, ugyancsak mindössze négy perce volt a pályán, amikor bevette Antal Botond kapuját.
– A Diósgyőri VTK sorozatban másodszor szenvedett vereséget, ilyenre még nem volt példa, amióta Bódog Tamás a vezetőedző.
– A DVTK győzelem-döntetlen-vereség mérlege 3-3-3. Ugyanilyen kiegyensúlyozott a hazai (1-1-1) és az idegenbeli (2-2-2) mutató is.
– Ugrai Roland (játszott bárhol is a Diósgyőr pályaválasztóként) a csapat legutóbbi négy „hazai” mérkőzéséből hármon gólt szerzett. Nikolaosz Joannidisz az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Ő az első görög nemzetiségű légiós, aki gólt szerzett a magyar élvonalban. (Természetesen magyarországi görögök szereztek már a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években, Jucsovtól Kermanidiszen át a Teodoru fivérekig. Így a Diósgyőrnek is voltak már görög nemzetiségű gólszerzői, Teodoru Borisz és Vaszilisz.)

SWIETELSKY HALADÁS FC–ÚJPEST FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Williams (52.)

– Pacsi Bálint, a Haladás edzője az első győzelmét aratta az élvonalban.
– A szombathelyiek kilenc pontot szereztek eddig, mindet Sopronban, pályaválasztóként. Egyetlen csapatnak sincsen több győzelme pályaválasztóként, mint a Haladásnak.
– Mind a három győzelemnél, tehát a Debrecen, a Balmazújváros és az Újpest ellen is David Wiliams lőtte a döntő gólt.
– A Haladás július 22. óta először nem kapott gólt az OTP Bank Ligában.
– A Haladás a tizedik egymást követő Újpest elleni mérkőzésén nyert először. Ez az első bajnoki sikere a lila-fehérek ellen 2014. március 30. óta. Már akkor is Nebojsa Vignjevics irányította az Újpestet.
– A lila-fehérek az első négy forduló után még veretlenül álltak, a legutóbbi ötben összesen négy pontot szereztek.
– Az Újpest először maradt szerzett gól nélkül a bajnoki idényben.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Lanzafame (33., 11-esből), illetve Varga R. (6., 47.), Paintsil (69.)

– A címvédő a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén csupán egy pontot szerzett. Ilyen rossz szériája tavaly szeptember-októberben volt – s attól még megnyerte a bajnokságot.
– A Honvéd a mostani idényben, a Bozsik Stadionban hat mérkőzésen (2-2-2) csak nyolc pontot szerzett. Tavasszal hat meccsen 18 ponttal (6-0-0) gazdagodott.
– Davide Lanzafame az eddigi kilenc fordulóból hétben szerzett gólt. Varga Roland, aki növelte előnyét a góllövőlistán, már tíz találatnál jár, hat meccsen talált a kapuba. A válogatott csatár immár nagyon megközelítette a szombaton a Honvéd ellen a 300. élvonalbeli mérkőzésén szerepelt Böde Dániel 2015 őszi teljesítményét. A középcsatár a kilencedik forduló után 11 gólnál járt.
– A ghánai Joseph Paintsil a második magyarországi bajnokiján a második gólját szerezte.
– Thomas Doll együttese négy nyeretlen idegenbeli bajnoki találkozó után győzött ismét.
– A Ferencváros feljött a tabellán a második helyre. Tavaly október vége óta nem állt ilyen előkelő helyen.

– Botka Endre piros lapot kapott egykori klubja ellen. Másodszor állították ki az OTP Bank Ligában, az első piros lapot 2016. április 16-án, még a kispestiek tagjaként kapta.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS