Rekordbajnokot vert a DEAC, győzelemmel kezdett a címvédő

Rekordbajnokot vert a DEAC, győzelemmel kezdett a címvédő

A Gladiators a Wolves-t, míg a Cowbells a Steelers-t verte meg az U19-es bajnokságban.

Az elmúlt hétvégén megmutatkozott az, hogy hiába a kis létszámú keret, a minőség meghatározó lesz ebben a szezonban. Ennek iskolapéldáját demonstrálta a Cowbells, a Gladiators és a Wolves. Igaz utóbbi kikapott, de jó teljesítményt nyújtott.

71089849_2786720171390060_8161421302536601600_o

De a fent említettek igazak a Győr Sharks-ra is. Talán ez lesz az év, amikor a győri fiatalok beérnek a junior mezőnyben, hiszen mint ismert, színvonalas utánpótlásképzés folyik a Cápáknál. A tavaly még gyengélkedő Sharks idén jó rajtot vett a bajnokságban és a Tatabánya Mustangs elleni fordítás után a Budapest Eagles-t is két vállra fektették. A hazai pályán játszó Sharks már az első félidőben jelentős előnyre tett szert. Az első játékrészben Várfalvi Péter futása és Markó Bálint fumble return TD-je adta meg az alaphangot (13-0). Ezt követően a második negyedben Czéhmester Máté irányításával a passzjáték is egyre jobban érvényesült, Horváth Benedek és Keller Péter egy-egy elkapással bővítette a győriek pontjait. A két hatpontos között pedig Plántek Zoltán egy field goalt értkesített, míg Hegedüs Benedek egy touchdownt futott (34-0). Az első félidőben gyakorlatilag eldőlt a találkozó, de a második játékrészben sem álltak le a hazaiak, Zágoni Botond első alkalommal (ezzel a merccy rule is érvénybe lépett), míg Keller másodjára is hat egységre váltott egy-egy Czéhmester-átadást. A Sharks 48-0-ra győzött és ezzel egy lépéssel közelebb került a rájátszáshoz.

Fotó: Becs László

Győr Sharks – Budapest Eagles 48-0 (13-0, 21-0, 7-0, 7-0)
Pontszerzők: Keller Péter 2 TD, Várfalvi Péter, Markó Bálint, Horváth Benedek, Hegedüs Benedek, Zágoni Botond 1-1 TD, Plántek Zoltán 1 FG és 3 XP

DSC_0016

A hétvége rangadója egyértelműen a Budapest Wolves és a DEAC Gladiators nyírábrányi párharca volt, amely a várt kiélezett küzdelmet és izgalmakat hozta. Az első negyedben a két csapat még bizonytalanul kezdett. A vezetést a vendég Farkasok szerezték meg, miután visszaszerezték a labdát a saját puntjuk után. Pfisztner Máté mezőnygólja hozta meg az előnyt (0-3). A futások sikeressége komoly fegyverténynek bizonyult a DEAC-nál, hiszen a Gréczy Balázs-Németi Soma tandem folyamatosan gyűjtötte a yardokat. A második negyed elején pedig Boruzs Kevin egy elkapott TD-vel fordított (7-3). Nem sokkal később jött a következő hazai touchdown, aminél Németi először 50 yardot futott az end zone előteréig, majd plusz egy yardot a TD-ért (13-3). A Wolves azonban még a félidő vége előtt megtalálta hézagokat a Gladiators védelmében és Marczi Máté futásával és a sikeres extrával 13-10 volt az állás a szünetben.

DSC_0191

A folytatásban ment az adok-kapok, Németi futott be ismét egy yardról, ezúttal negyedik kísérletre, majd Pfisztner egy körülbelül 70 yardos elkapott hatpontost hozott össze (19-17). Az utolsó játékrész elején a Farkasok visszaszerezték a vezetést Pfisztner újabb elkapásával (19-23). A DEAC válaszul gyorsan végigment a pályán és hamar touchdownt szerzett egy újabb Boruzs elkapással (26-23). A fővárosiaknak is bőven volt még idejük, hogy pontokat szerezzenek, ám a Gladiátorok védelme megállította őket a félpályánál. Innentől pedig a hazaiak úgy játszottak az idővel, ahogy akartak és végül egy kiélezett meccsen nagyon értékes hárompontos győzelmet szereztek.

Fotók: Szolnoki Annamária

DEAC Gladiators – Budapest Wolves 26-23 (0-3 13-7, 6-7, 7-6)
Pontszerzők: Boruzs Kevin, Németi Soma 2-2 TD, Gyarmati Patrik 2 XP, illetve Pfisztner Máté 2 TD, Marczi Máté 1 TD, Pfisztner Máté 1 FG 2 XP

DSC_1304

A címvédő Budapest Cowbells az előzetes roster alapján mindössze 19 játékost nevezett, de mint tudjuk, nem biztos, hogy a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Erre pedig a Kolomposok szolgáltatták a legszebb példát vasárnap a Miskolc Steelers otthonában. A fővárosiak jól is kezdtek az első negyedben, Papp Kristóf és Habermayer Marcell touchdownjaival már 13-0-ra vezetett a címvédő. A második játékrészben azonban minkét csapat védelme jól teljesített, Golita Zoltán még egy interceptiont is szerzett a Kolomposoknak. Pontok nem születtek, két labdabirtoklásnyi különbség maradt a csapatok között. A harmadik játékrészben Habermayer viszont egy második elkapott touchdownnal már 20-0-ra növelte a fórt a Cowbells. Az utolsó játékrészben végül az irányító Kelemen Marcell is futott egy touchdownt, majd Papp Kristóf egy extrával beállította a 27-0-s végeredményt.

Fotó: Váradi-Király Fotó

Miskolc Steelers – Budapest Cowbells 0-27 (0-13, 0-0, 0-7, 0-7)
Pontszerzők: Habermayer Marcell 2 TD, Papp Kristóf, Kelemen Marcell 1-1 TD, Papp Kristóf 3 XP

Az U15-ös bajnokság hétvégi eredményei:
Újpest Bulldogs
– Győr Sharks 23-0 (2-0, 14-0, 0-0, 7-0)

Forrás: http://mafsz.org – RSS