Rose hosszabbított a Chicagóval

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Chicago Bulls öt évvel hosszabbított a tavalyi év MVP-jével, Derrick Rose-zal. Az irányító ez idő alatt 94 millió dollárt fog keresni.

Néhány nap múlva kezdetét veszi az NBA-szezon, a csapatok pedig lázasan dolgoznak keretük megerősítésén. A tavalyi alapszakasz győztes Bullsnál alig történt néhány változás, az alapemberek közül csak Kurt Thomas távozott. Érkezett viszont Detroitból a 33 éves Richard Hamilton, aki kilenc év után hagyta ott a Pistonst, ez idő alatt egy bajnokságot nyert a csapattal.

Rose előző szezonjában kimagaslóan teljesített, meccsenként átlagosan 25 pontot, nyolc gólpasszt és négy lepattanót jegyzett. Így 23 évesen az alapszakasz legjobbjának választották, legutóbb 1998-ban kapta ezt az elismerést Bulls-játékos, név szerint Michael Jordan.

„Még mindig nagyon fiatal, de már most nagyon keményen dolgozik” – mondta Rose új csapattársa, Hamilton a tehetséges irányítóról. „Az edzéseken is ugyanúgy koncentrál és küzd, mint a mérkőzéseken. Nagyon jól tudja, hogy az NBA-ben nem elég csak a meccseken a legjobbat nyújtani, ha sikeres akarsz lenni, az edzéseken is harcolnod kell.”

Az amerikai kosárlabdát kedvelőknek már nem kell sokat várniuk a szezon kezdetéig, a Bulls magyar idő szerint este 11 órakor kezd a Los Angeles Lakers ellen. Sportfogadás szempontjából izgalmas összecsapásnak ígérkezik a találkozó, de a szakemberek a Lakerst tartják az esélyesebbnek.

Tóth Milán

Leave a reply