Sima volt a döntő is, megvédte címét a Crushers!

Sima volt a döntő is, megvédte címét a Crushers!

Először nem tudott pontokat szerezni a szezonban az Eger Heroes.

A Powerade Pannon Bowlban tavaly már szerepelt a Szombathely Crushers, akkor egy nagy csatában verte meg a Szekszárd Bad Bones-t. Az Eger Heroes számára sem idegen a Divízió I-es finálé, hiszen 2015-ben ők is győzelemnek örültek a másodosztály aranycsatájában.

crushers_heroes-8202

Az Egernél viszont nem lépett pályára az az Elijah Fera, aki gyakorlatilag motorja volt az offense-nek, így nélküle kellett a Zúzókat Szombathelyen megverniük a Hősöknek. A hazaiaknál azonban nem hiányzott az a Trevin Howard, aki az egész szezonban kiemelkedően játszott és most is ő indította el a pontgyártást úgy, hogy közelről a két falat átugorva juttatta át a labdát az end zone-ba (6-0). Az egri támadások helyenként hoztak yardokat, de a hazai defense megálljt parancsolt az offenzíváknak, Billy Hattennel szinte nem tudtak mit kezdeni a vendégek. A szombathelyi offense pedig a második játékrészben rákapcsolt. Gálos Márton elkapása után Horváth Balázs értékesített egy field goalt, amivel már két labdabirtoklásnyi előnye volt a Crushers-nek (15-0). Ezt követően pedig Bökfi Kornél 30 yardos elkapása és Horváth sikeres extrája hozta nehéz helyzetbe a Hősöket a szünetre: 22-0.

crushers_heroes-8292

A Heroes nagyobb erőket mozgósított meg, hogy pontokat szerezzen, de a Szombathely állta a sarat. Sőt, a harmadik negyedben még növelte is előnyét a hazai gárda. Bár Howardnak meggyűlt a baja az Eger védelmével a jobb szélen a pylont eltalálva mégis touchdownt futott (29-0). Gyakorlatilag ezzel el is dőlt a mérkőzés, de az utolsó játékrészben még Horváth egy újabb field goalt értékesített, amellyel 32-0-ra nyertek a Zúzók és megvédték a címüket. A Pannon Bowl MVP-je a Crushers védőjátékosa, Billy Hatten lett.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Szombathely Crushers – Eger Heroes 32-0 (6-0, 16-0, 7-0, 3-0)
Pontszerzők: Trevin Howard 2 TD, Gálos Márton, Bökfi Kornél 1-1 TD, Horváth Balázs 2 FG és 2 XP

Tatár István, a Szombathely Crushers offense csapatkapitánya: Szerencsére majdnem minden összejött, amit gyakoroltunk. Rengeteget készültünk, videóztunk és ez látszott is a pályán. Jó meccs volt, én nagyon élveztem. Azt gondoltam, hogy egy kicsit szorosabb mérkőzés lesz, de szerencsére uraltuk a találkozót. A védelem nullán tartotta az egrieket, ez szerintem nagy bravúr, főleg egy döntőn. A támadók pedig folyamatosan tették fel a pontokat. Voltak hibáink, de hamar orvosoltuk őket. Mindenki nagyot játszott. A jövőt még meg kell beszélnünk, az hogy melyik osztályban folytatjuk, sok tényezőtől függ.

Herke Zsombor, az Eger Heroes elnöke: Gratulálok a Szombathelynek, valóban egy jól felépített csapatról van szó. Vannak napok egy együttes életében, amikor mindenki bal lábbal kel fel és nem jön össze semmi. Számunkra ez a döntő napja volt. Igaz, Elijah –egy playmaker– hiánya befolyásolta a támadójátékunkat. A második félidőben a no huddle offense működőképesnek bizonyult, de mindig egy büntetés vagy egy hiba megállított minket. A jövővel kapcsolatban még nem tudok konkrétumot mondani.

Forrás: http://mafsz.org – RSS