Szolnoki pólós-kosaras barátság

Szolnoki pólós-kosaras barátság

Szombaton este a Népligetben küzdelmes mérkőzésen 7:7-re végződött az FTC-Szolnok vízilabda Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágó. Mivel egy héttel korábban a Tisza-partiak hazai medencében 14:7-re legyőzték a Fradit, bejutottak a négyes döntőjébe, amelyet december 17-én és 18-án rendeznek a Tüskeuszodában.

A Final Four további résztvevői: az Eger, az OSC és a Honvéd.

 

Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője értékelt csapata továbbjutása után.

 – Mennyire volt elégedett együttese szombati játékával ?

 Cs. S.: Mivel a továbbjutás lényegében az első meccsen eldőlt, inkább a presztízs szempontjából volt jelentősége a visszavágónak. A Fradi ezúttal remekül védekezett,  3:1-re és 7:6-ra is vezetett. Jó mérkőzésen született mega döntetlen.

-Mit vár a négyes döntőtől ?

 Cs.S.: Bármi lehet, de  természetesen meg akarjuk nyerni a kupát.  Az idény előtt az Egert, az OSC-t, a Ferencvárost és minket közel egyforma erősségűnek tartott a vízilabda társadalom. A Fradin mindenesetre már túljutottunk a kupában…

– Azért sokan most is Önöket tartják a legerősebb magyar csapatnak.

 Cs.S.: Lehet, de ezt a vízben kell bebizonyítanunk.

– Szolnokon a vízilabda mellett a férfi kosárlabda jelenti a minőségi sportot. M milyen a kapcsolatuk a kosarasokkal ?

Cs.S.: Nagyon jó, mondhatom baráti viszonyban vagyunk az Olaj játékosaival és vezetőivel Ha csak tehetjük, kijárunk egymás mérkőzéseire. Különösen szerb játékosaim szeretik nagyon a kosárlabdát.

– Ön is pályázik a szövetségi kapitányi posztra. A pályázat kiírása szerint 2017.május 31-e után a kapitány főállásban látja majd el feladatát. Ön mint tősgyekeres szolnoki, nehéz szívvel hagyná ott csapatát ? 

 CS.S.: Többen indulunk harcba a szövetségi kapitányi posztért, ami érthető, hiszen a magyar válogatottat irányítani óriási megtiszteltetés  Kérdésére visszatérve, ráérek akkor foglalkozni az érzelmeimmel, ha én leszek Benedek Tibi utódja.

Megvan a Magyar Kupa helyszíne!

T.G.