Szurkolói tájékoztatás a Luxemburgba utazó szurkolók figyelmébe

Szurkolói tájékoztatás a Luxemburgba utazó szurkolók figyelmébe

A megvásárolt voucherek a mérkőzés napján válthatóak be. A magyar válogatottat Luxemburgba is elkísérő szurkolók 14 órától vehetik át belépőiket a megadott átvételi ponton a mérkőzés kezdetéig.

A jegyátvételi pont a stadion vendégszektoránál, a C szektor bejárata előtt lesz.

vendégszektor

Belépés a stadionba

Kérjük, minél korábban érkezzenek a jegyátvételi ponthoz, hogy időben átvehessék jegyeiket, majd elfoglalhassák helyeiket a stadionban. Ha valaki nem érkezik időben a jegyátvételi ponthoz, az könnyen azt eredményezheti, hogy nem sikerül bejutnia a stadionba a mérkőzés kezdete előtt.

A minél kényelmesebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében arra kérünk mindenkit, hogy akik egy tranzakcióban vásárolták meg jegyeiket, azok lehetőség szerint együtt érkezzenek! Kérjük, készítsék elő utalványukat és a megrendeléshez használt úti okmányukat, ezeket egyszerre adják át a cserét végző kollégáknak, amikor sorra kerülnek. Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően a jegyeket kizárólag személyesen lehet átvenni. Ügyeljenek arra, hogy a jegyvásárláskor használt igazolványukat hozzák magukkal, mivel a szervezők ellenőrizhetik azt a bejáratnál és a stadion területén is, a mérkőzés előtt és alatt is. Ennek hiányában megtagadhatják a belépést vagy kivezethetik a megfelelő irattal nem rendelkező személyeket.

Közbiztonság

A luxemburgi közbiztonság alapvetően jó. A bűncselekmények száma alacsony, a főváros pályaudvara környékén, illetve a központi parkokban fordul elő leginkább – nem gyakori jelleggel – zsebtolvajlás, útlevéllopás, illetve főleg az éjszakai órákban mobiltelefon, pénztárca erőszakos elvétele. Az utóbbi években egyedi esetként előfordult, hogy egyes fővárosi éttermekben a bankkártyával fizető vendég kódját lemásolták, amivel később visszaéltek. Általában az iparosodottabb déli országrész és annak központja, Esch-sur-Alzette közbiztonsága valamivel rosszabb, mint a többi országrészé.

További hasznos információ az országról

Pénznem: Euró (EUR)

Időjárás: Luxemburg időjárását a mérsékelt szárazföldi és az óceáni éghajlat keveredése határozza meg. A havazás télen viszonylag ritka. A lehulló csapadék (eső, illetve szitáló, páraszerű eső) mennyisége viszont egész évben magas, a levegő páratartalma nagy.

Biztosítás: A rövid idejű tartózkodás céljából (pl. üzleti vagy turisztikai célból) beutazó európai uniós állampolgároknak – amennyiben balesetet szenvednek, vagy megbetegedés miatt sürgősségi egészségügyi ellátásra szorulnak – Luxemburg a saját állampolgáraival azonos feltételek mellett nyújt ellátást. Ennek feltétele, hogy az utazó rendelkezzen az Európai Egészségbiztosítási Kártyával. A Kártyáról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján kaphat bővebb tájékoztatást.

Közlekedés: Luxemburgban elfogadják a magyar jogosítványt, nem szükséges nemzetközi jogosítvány beszerzése.

Luxemburgban a közúti közlekedésben a személygépkocsik számára előírt felső sebesség határ lakott területen 50 km/h, országúton 90 km/h, autópályán száraz időben 130 km/h, esős időben 110 km/h. Lakott területeken, főként a városközpontokban, a gyalogos forgalom számára biztosított zónákban, illetve oktatási intézmények környékén sok helyen 30 km/h a maximálisan megengedett haladási sebesség, amire külön közlekedési tábla figyelmeztet. Az autópályán történő közlekedés mind személygépkocsival, mind tehergépkocsival díjtalan.

Az utazási tanácsokról bővebben a Konzuli Szolgálat honlapján olvashat.

Az esetleg szükségessé váló konzuli segítségnyújtás megkönnyítése érdekében a külképviselet javasolja, hogy a kiutazó szurkolók előzetesen regisztráljanak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS