Téli dobó EK - Pars és Márton is indul

Téli dobó EK – Pars és Márton is indul

image

Nagy, 17 fős csapattal vesz részt Magyarország a portugáliai téli dobó Európa Kupán, melyen Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető és Márton Anita friss fedettpályás Európa-bajnok súlylökő is dobókörbe lép.

    “A hétvégi viadal nem célverseny, hanem a félkészülésnek egy fontos állomása, ettől függetlenül többektől lehet jó eredményt várni” – mondta az MTI-nek Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.
    A szakember Parssal kapcsolatban jelezte, hogy egy kisebb combizom-húzódással bajlódik, ettől függetlenül jó formában van, s nyerni szeretne. Ugyanakkor ott lesz a leiriai viadalon legnagyobb riválisa, a világbajnok Pawel Fajdek is, aki tavaly ugyanott legyőzte a magyar dobót.
    Márton Anita egy hete nyerte meg a prágai fedett Eb-t, s ahogy Spiriev Attila fogalmazott, kérdés, hogy a sikerét követő felhajtás, illetve kötelezettségek után szellemileg miként tud teljesíteni majd Portugáliában. A békéscsabai klub súlylökője a cseh fővárosban 19,23 méteres magyar csúccsal győzött, ami nem lepte meg a sportigazgatót.
    “Az edzésmunkáját és formáját látva egyáltalán nem váratlan a 19 méteres eredmény. Persze a csúcs egy nagyon eltalált dobás eredménye, de a döntőben végig nagyon jól dobott és kiváló sorozatot produkált” – méltatta Mártont Spiriev Attila, aki szerint a 26 éves nehézatlétának fokozatosan kell építkezni tovább, s az idei cél, hogy a világbajnokságon döntőt “dobjon”, s lehetőleg kerüljön be a nyolc közé.
    Portugáliába a magyar dobóatléták nem csak versenyezni mennek, ugyanis az EK-n induló 17 sportoló, illetve tíz másik versenyző egészen március 27-ig az országban edzőtáborozik majd.
    A kétnapos viadalon Márton és Pars is szombaton versenyez, előbbi 15 órától, utóbbi pedig 16.15-től.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply