Tigers-győzelem az idénynyitón vezéráldozattal

Tigers-győzelem az idénynyitón vezéráldozattal

Tóth Gábor a harmadik negyedben sérülés miatt kénytelen volt idő előtt befejezni az Eagles elleni meccset.

A 2019-es amerikaifutball szezon a Divízió I. küzdelmeivel indult útjának. Ráadásul nem is akármilyen párharccal kezdődött ugyanis két egykori elitligás gárda, a Nyíregyháza Tigers és a Budapest Eagles csapott össze a szabolcsi megyeszékhelyen.

A találkozót a rendesen átformálódott Sasok kezdték visszahordással. Viszont az első támadásaik nem voltak túl sikeresek. Harmadik kísérletre Osvald Ádám passzát Panykó Patrik húzta le a levegőből és a megszerzett malacbőrrel meg sem állt az end zone-ig. A kétpontos sikertelen volt (6-0). Az első játékrészben növelte előnyét a hazai gárda főként Roman Boguslavskyi révén, aki egy körülbelül 45 yardos futás után közelről a pontszerző területet is bevette (12-0). A második játékrészben aztán elkezdett éledezni az Eagles Osvald Ádám egyre több remek átadással találta meg Benedek Lászlót, viszont pontokat továbbra sem tudtak felvinni az eredményjelzőre. Nem úgy a hazaiak. A még sok hibával játszó Tóth Gábor a második játékrészre megtalálta önmagát és főként Török Pállal, valamint Erdélyi Áronnal találta meg jól az összhangot. Előbbi ráadásul szerzett egy újabb hatpontost. Az ifjú elkapó egy 45 yardos elkapással hozta össze a Nyíregyháza harmadik TD-jét, önmaga első felnőtt találkozón szerzett touchdownját. Ezután pedig Erdélyi értékesítette a kétpontost is (20-0).

18836637_1819494124734905_8059646518193233282_o

A harmadik játékrész nem indult jól a Tigriseknek. A fővárosiak sokkal összeszedettebben védekezése nehézkessé tette az előrehaladást a szabolcsiaknak. Emellett Tóth Gábor egy futás során rosszul lépett és megsérült. Számára véget is ért a meccs, de a kispadra vissza tudott ülni. Helyette Mihalik György vette át a stafétabotot. Bár a Tigers rutinos játékosa nem szerepelt rosszul, Tóth hiánya mégis érződött a vendéglátókon. A védelem viszont továbbra is remekül tartóztatta fel az Eagles offense-t. Az utolsó játékrészben a két csapat felváltva happolgatta el egymástól a labdákat Panykó Patrik-Szenderák Bence-Béres Máté-Bán Dávid sorrendben. A végén az egész meccsen kiválóan teljesítő nyíregyházi defense ismét pontot szerzett. Egy vendégfutást Szolanics Gábor akadályozott meg közel az end zone-hoz. Ráadásul a futót egészen a pontszerző területig tolta: safety. Ezzel ért véget gyakorlatilag a találkozó is, a Tigrisek 22-0-ra legyőzték hazai pályán a Sasokat, de kérdés, hogy Tóth Gábor combsérülése mennyire komoly?

Fotók: Szabó Celesztina

Nyíregyháza Tigers-Budapest Eagles 22-0 (12-0, 8-0, 0-0, 2-0)
Pontszerzők: Panykó Patrik, Roman Boguslavskyi, Török Pál 1-1 TD, Erdélyi Áron 1 PAT, Szolanics Gábor 1 S.

Forrás: http://mafsz.org – RSS