Titans: Az építkezés éve?

Titans: Az építkezés éve?

Idén a tavalyinál is nehezebb szezont várnak a Titánok, de együttműködnek továbbra is a Dunakeszivel és a Jászberénnyel.

Az előző szezon kellemetlen ellenfelei közé lehetett sorolni a Budapest Titans csapatát. Bár a fővárosiak 2-4-es mérleggel zárták az alapszakaszt mégis sok együttessel nagyon szoros párharcokat vívtak. A Nyíregyháza Tigers ellen még volt is esélyük arra, hogy a playoffba jussanak, ám ott egy adok-kapok után kikaptak. Még a későbbi ezüstérmes Eger Heroes dolgát is megnehezítették idegenben.

„A tavalyi Divízió I. mezőnye erős volt” – mondta Fábián Krisztián vezetőedző. – „Emellett a sérülések és az edzéslátogatottság hiánya is rányomta a bélyegét a tavalyi szezonunkra. Ennek ellenére szoros mérkőzést játszottunk mindenkivel kivéve a Crushers-t.”

14715639_1139002702845161_6254287115132221924_o

Mint ismert, már tavaly is együtt dolgoztak a Titánok a Rangers-zel és a Wolverines-zel. Ez idén sem lesz másképp. De emellett a keret is bővült. A Titans pedig híres arról, hogy tehetséges ifjoncokat nevel ki és Fábián Krisztián is sokszor bátran dobja be őket a mélyvízbe. De természetesen úgy próbálták felépíteni a felkészülést is, hogy az újoncok be tudjanak illeszkedni a játékrendszerbe.

„A keretünk bővült és sok újonc is csatlakozott a csapatunkhoz ősszel” – részletezte a szakvezető. – „Egy-két poszton kívül elég mély a keretünk, illetve a Rozsomákokkal és a Rangers-zel idén is folytatjuk a közös együttműködést. Öt játékosunk viszont játszani fog a Cápáknál is, nekik eléggé kemény idényük lesz. Január, februárban sátorban edzettünk, voltak elméleti felkészülések is. Játszottunk a Mustangs-zal egy edzőmérkőzést és megyünk még Dunaújvárosba is edzőtáborozni 2 napra. Ügy gondolom, a felkészülésünk jól halad és készen leszünk a szezonkezdetre.”

Titans_Cowbells_20190414153437_b

A Titánok hazai pályán keleti csapatokkal mérkőznek meg, sorrendben a Tigers, a Sparks és a Gladiators látogat hozzájuk. Idegenben csupa nehéz alakulatokkal kell megvívniuk, a DAK Acél Gorillaz, az NBA Crushers, valamint a Cowbells 2 vár majd rájuk.

„Idén még a tavalyinál is erősebb lesz a Divízió I. mezőnye, nem lesz egyszerű dolga senkinek sem, kivétel ez alól talán a Crushers” – mondta Fábián Krisztián. – „A sorsolásunknál a dupla meccses hétvégék lesznek problémásak a szezon során. Építkeznünk kell az idei szezonban: beépíteni az újoncokat az edzőinknek pedig minét több tapasztalatot kell szerezniük.”

Titans_Cowbells_20190414152736_e

A Budapest Titans első bajnokija március 22-én lesz. Akkor az a Nyíregyháza Tigers lesz az ellenfele, amellyel tavaly egy kiélezett csatát vívott az alapszakasz utolsó fordulójában, a szabolcsi megyeszékhelyen.

Fotók: Bratincsák Péter, Váradi-Király Fotó

A Budapest Titans 2020-as alapszakasz mérkőzései a Powerade Divízió I-ben:
Március 22. (vasárnap): Nyíregyháza Tigers (hazai)
Április 5. (vasárnap): Dabas Sparks (hazai)
Április 18. (szombat): DAK Acél Gorillaz (idegenbeli)
Május 2. (szombat): NBA Crushers (idegenbeli)
Május 23. (szombat): DEAC Gladiators (hazai)
Június 21. (vasárnap): Budapest Cowbells 2 (idegenbeli)

titan1Alapítás éve: 2005
Hazai pálya: ?
Edzői stáb: Fábián Krisztián, Kocsis Szabolcs, Christan Nechifor, Zabán Zoltán, Digruber Gyula, Török Lajos, Lányi Tamás
Távozók: Reginald Graham
Érkezők:

 

 

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS