Több jó teljesítmény az úszók Budapest-bajnokságán

Több jó teljesítmény az úszók Budapest-bajnokságán

image

Több kiemelkedő eredmény is született az úszók Budapest-bajnokságának szerdai első napján, amelyen az olimpiai bajnok Gyurta Dániellel az élen a sportág hazai kiválóságainak zöme vízbe szállt a Komjádi Uszodában.

    Az egyik legjobb teljesítménnyel az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána rukkolt ki, aki a 200 méter pillangón – a riói olimpiai induláshoz szükséges A-szinten jóval belül úszva – 2:08.25 perccel nyert. Győzelmét kommentálva Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek azt emelte ki, hogy a 18 éves versenyző több mint egy másodperccel tart előbbre ebben a számban tavaly ilyenkori önmagához képest.
    Gyurta Dániel, a 200 méter mell londoni aranyérmese a nyitónapon 100 méteren indult, s hatalmas fölénnyel, 1:01.11 perccel diadalmaskodott.
    “Az amerikai edzőtábor után még mindig fáradt vagyok, ennek tudatában elégedett vagyok a mai úszásommal” – mondta az idősebbik Gyurta. Öccse, Gergely 4:16.64 perccel, olimpiai – és a nyári kazanyi világbajnoki indulásra is jogosító – A-szintes idővel győzött 400 méter vegyesen, a világbajnoki A-szintet teljesítette 800 méter gyorson is (7:57.20 perc).
    Kiss László összegzésében úgy fogalmazott, Gyurta Dániel az edzőtábori fáradtság ellenére tetszetősen mozgott, jó tempóban úszott. Az ifjabbik Gyurta mellett dicsérte a 400 méter női vegyes győztesét, az önmagához képest jól, olimpiai A-szintet úszó György Rékát is.
    “Kimondottan tetszett Risztov Éva 200 méter pillangón, és jól teljesített Verrasztó Dávid is 200 méter gyorson” – tette hozzá a kapitány.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply