Tojásfoci Húsvétra

Tojásfoci Húsvétra

Két meccsel folytatódik a hosszú hétvégén a Maker’s Mark Hungarian Football League (HFL).

Már Nagypénteken elkezdődik a HFL hétvége. A csonka fordulóban a Budapest Wolves fogadja Győr Sharks-ot, a Kijev Capitals pedig a Fehérvár Enthroners vendége lesz.

56374424_2193606217341650_584093806836580352_o

A Farkasok nagy nehezen, de legyőzték a Miskolc Steelers-t Székesfehérváron, majd a Bolzano Giants vendégeként egy CEFL Cup összecsapást is vívtak múlt héten, ami nem végződött győzelemmel. A tavalyi szezonhoz hasonlóan a fővárosiak védelme idén is nagyon erősnek tűnik, amely az Acélosok ellen is bizonyosságot nyert. Egyedül az offense-nek kell még fejlődnie, hiszen sokszor akadozott a red zone-ben a Farkasok gépezete. Viszont kiderült az is, hogy Ben Lyons kiváló formában van, hiszen a Steelers ellen 10 pontot szerzett (3 field goal, 1 extra).

BL0_0313

A Fehérvár Enthroners ellen nem ment jól sokáig a játék a Győr Sharks-nak. A támadósor egészen az utolsó játékrészig gyengélkedett, a speciális egység pedig végzetes hibákat vétett, ami a meccsbe került. Dustin Hawke Willingham vezetőedző örült annak, hogy végre van videófelvétel egy találkozójukról, hiszen így ki tudják elemezni a hibákat. Ezen a hétvégén kiderül, hogy sikerült-e a gyerekbetegségekre gyógyírt találni.

Fotók: Becs László, Kraus Gabriella

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Valóban, a támadójáték egyes részeiben kell javulnunk, mert a red zone-ban akadozott az offense-ünk. A Sharks-szal mindig jó meccseket szoktunk vívni és szerintem most is így lesz. Ellenünk is szerintem javuló tendenciát mutat majd a játékuk. Jó az edzőjük, a külföldi játékosok is szerintem remek képességűek. Nagyon becsülöm azt a munkát, amit végeznek, és szinte biztos vagyok abban, hogy kemény csata vár ránk ellenük.

Dustin Hawke Willingham, a Győr Sharks vezetőedzője: A playek végrehajtásában kell a legtöbbet előrelépnünk, és hogy az elkapóknak tudjunk helyet csinálni. A defense-nek viszont fegyelmezettebbnek kell lennie és a felállásokat alaposan kell ismerniük. Viszont a csapategység szerintem sokat fejlődött. A Wolves egy jól felkészített alakulat, nagyon kifinomultan hajtják végre a playeket. Erős csapat, de nekünk is erősen kell kijönni a pályára, hogy szoros meccset vívjunk velük. A legfontosabb számomra, hogy mindent beleadjunk és lássam, hogy meg akarjuk nyerni ezt a találkozót!

Budapest Wolves-Győr Sharks
Időpont: április 19. (péntek), 14.00
Helyszín: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyay utca 4.)
Belépő: 1000 Ft; Diák/Nyugdíjas: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

BL0_0396

A Fehérvár Enthroners jól kezdett a Győr Sharks ellen a bajnokságban. Már az első negyedben meggyőző volt a Koronázók játéka, amely főként amiatt lassult le a végére, mert a Cápák is egyre jobban belejöttek a játékba. Jim Ward vezetőedző viszont láthatóan egy nagyon erős offense-t rakott össze, amelynek központjában a futójáték áll. Eddig úgy néz ki, hogy bevált a recept. Nem mellesleg Gombos Bence irányító is érezhetően kényelmesen mozog új csapatában.

56606375_585472995272363_5354332545905328128_o

A Kijev Capitals a Budapest Cowbells ellen ugyan kikapott, de azt a kemény, fizikális futballt a fővárosiak elleni összecsapáson érvényesíteni tudták. Apróbb nüanszokon múlott, hogy nem lett abból a találkozóból egy kiélezettebb párharc. Az Enthroners ellen sem lesz könnyebb dolga a Capitals-nak szombaton, viszont Székesfehérváron a hibák már nem férnek bele.

Jim Ward, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Nyilván annyi dolgunk volt, hogy a kisebb hibákat kijavítsuk, mert azok akár később meccset befolyásolható tényezők lehetnek. De természetesen a Kijev elleni összecsapásra is nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt hetekben. Nagyon kemény, fizikális focit játszanak, amire fel kell készülnünk. A lényeg, hogy kontrolláljuk a meccset és a védelem jól működjön, mert a passzjátékukkal okozhatnak még gondot nekünk.

Georgiy Verbenko, a Kijev Capitals csapatmenedzsere: Az első meccsünk nehéz volt, mert nem ismertük annyira az ellenfelünket és nem tudtunk felkészülési meccset vívni, emellett az időjárás sem volt megfelelő ahhoz, hogy eleget tudjunk kint készülni. Apróbb hibákon kell csak javítanunk és akkor nem leszünk görcsösek a meccsek egyes szakaszaiban. A Fehérvár egy nagyon erős csapat és a tavalyi évhez képest sokat lépett előre. A lehető legjobb arcunkat akarjuk mutatni. Szerintem mindkét együttesre kiélezett párharc vár.

Fotók: Battyányi Tamás, Becs László

Fehérvár Enthroners-Kijev Capitals
Időpont: április 20. (szombat), 12.00
Helyszín: First Field (Székesfehérvár, Takarodó út 3.)
Belépő: ingyenes

Forrás: http://mafsz.org – RSS