Tovább tart a budapesti uralom juniorban

Tovább tart a budapesti uralom juniorban

A Wolves egy szoros meccsen verte a DEAC Gladiators-t az U19-es bajnokság fináléjában.

Hosszú utat tett meg mindkét együttes, hogy elérjen a Junior Bowlig. Az alapszakaszban a Gladiátorok nyertek egy szoros meccsen a Farkasok ellen Nyírábránban. A Debrecenben megrendezett döntőben viszont a fővárosiak mindenképp vissza akartak vágni.

DSC_0323

A találkozón a vendégek főként az erőfutásokkal próbáltak előrébb jutni, Csomor Balázs és Marczi Máté megiramodásaival nehezen is tudtak mit kezdeni a hazaiak. Végül Csomor egy közeli futással megszerezte a vezetést a Wolves-nak. Pfisztner Máté nem hibázta el az extrát (0-7). A DEAC gyorsan összeszedte magát és válaszolt: Kunkli László egyik kedvenc célpontját, Boruzs Kevint találta meg egy remek átadással. Az elkapó pedig a szélen körülbelül 40 yardot tett meg a labdával az end zone-ig. Az egypontost a Farkasok blokkolták (6-7). A negyed végén Thurzó Tamás interceptionje a Gladiators térfelére repítette a fővárosiakat. A Farkasoknak majdnem sikerült is pontokat szerezniük, ám Tóth Levente átadását Boruzs ütötte a levegőbe, majd Gál Kristóf az end zone-ban megkaparintotta a labdát. A DEAC ugyan szépen kezdett építkezni, de végül újfent elveszítették a malacbőrt. Ezt pedig megbüntette a Wolves. Belák Patrik elkapásával és Pfisztner extrájával 14-7-re vezettek a vendégek, és ez is maradt a különbség a két csapat között a szünetre.

DSC_0388

A második félidőt a Farkasok kezdték visszahordással, ám Beláktól megszerezte Orosz Levente a játékszert, így a red zone-on belül támadhatott a hazai gárda. Ezt pedig kihasználták és Németi Soma a védőkön átcikázva szerzett TD-t. Kunkli pedig begyötörte középen a kétpontost csapattársai segítségével (14-14). Az adok-kapok folytatódott és a Wolves megint touchdownt szerzett, ezúttal is Csomor futott be közelről (14-21). Ezt követően az idő a fővárosiakat segítette. A DEAC ugyan kétszer is nehéz helyzetből tudott first downokat elérni, de a vörös zóna vonalánál már nem tudták feltörni az ellenfél védelmét. Amikor pedig a Farkasok visszakapták a labdát, egy hosszú és sárga zászlókkal telített drive-val tudták folyamatosan pörgetni a másodperceket. A kétperces figyelmeztetésnél viszont Pfisztner egy field goallal eldönthette volna a találkozót, de kísérlete mellé ment. Így volt még ideje a Gladiators-nek, hogy a saját térfeléről elinduljon, de négy kísérlet után sem sikerült kijönnie a szorításból. A Wolves pedig visszakapta a labdát és egy sikeres futást követően letérdelte a maradék időt. A fővárosiak ezzel a 21-14-es sikerrel újra felülhettek az U19-es bajnokság trónjára, és kilencedik alkalommal nyerték el a Junior Bowl trófeát.

DSC_0996

A döntő MVP-je pedig a Farkasok defensive backje, Vudi Vilmos lett.

Fotók: Szolnoki Annamária

Merucza Attila, a Budapest Wolves vezetőedzője: Kőkemény mérkőzésre számítottunk és ezt meg is kaptuk. A második félidőben, amikor megszereztük a vezetést ismét, akkor egyértelműen az volt a cél, hogy folyamatosan fussunk és ezzel lepörgessük az időt, ami bevált, hiszen nálunk többet lehetett a labda, míg a Gladiators-nél nagyot keveset volt. Viszont a mai győzelmünk annak volt köszönhető, hogy a csapat mostanra összeérett. Bár későn csatlakoztunk be a bajnokságba a társaság mégsem volt igazán összeállva. Még nem szokták meg egymást, nem edződtek meg. A döntőben igazi egységet alkottak.

Gyarmati Ottó, a DEAC Gladiators vezetőedzője: Egy ilyen kemény és hajtós mérkőzésre számítottunk. Szerintem egy kicsit elfogytunk erőnlétben, nagyon kihajtották magukat a srácok. Most lehet fogni a szezonra, a sérülésekre, de nyilván ez a másik csapatot is sújtotta. Viszont úgy gondolom, hogy nálunk kulcsszituációkban olyan emberek hullottak ki a meccs közben is, ami az ellenfél javára döntötte a mérleg nyelvét. Nyilván győzni akartunk, ezért dolgoztunk egész évben, de szerintem bajnoki döntőt játszani akkor is kiváltság, hogyha nem nyerjük meg.

DEAC Gladiators – Budapest Wolves 14-21 (6-7, 0-7, 8-7, 0-0)
Pontszerzők: Boruzs Kevin, Németi Soma 1-1 TD, Kunkli László 1 PAT, illetve Csomor Balázs 2 TD, Belák Patrik 1 TD, Pfisztner Máté 3 XP

 

Forrás: http://mafsz.org – RSS