Újonc vitt el el pontot a címvédőtől

Újonc vitt el el pontot a címvédőtől

Szombaton három mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 3. fordulójából. A DVTK nyerni tudott a Haladás otthonában, a Debrecen Paksról, a Balmazújváros a Bozsik-stadionból távozott ponttal.

Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Bertus (68., 11-esből), illetve Sós (45.)

Viszonylag eseménytelenül telt el a mérkőzés első félidejének túlnyomó része, majd a játékrész vége előtti pillanatokban a Debrecen szerezte meg a vezetést egy némiképp szerencsés találattal. A fordulás után 22 percet kellett várni az első jelentős történésig, igaz, ez végül a végeredményt is befolyásolta: a csereként beállt Daru lerántása miatt megítélt büntetőt Bertus lőtte a DVSC kapujába, ezzel egyenlített a Paks. A lefújásig mindkét kapu előtt adódott helyzet, de ezt egyik csapat sem tudta gólra váltani, így maradt a pontosztozkodás.

Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Tamás M. (61.), Óvári (76.), Busai (88.)

A Haladás kezdett aktívabban, az első negyedóra után aztán kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni. A fordulást követően csapkodó, pontatlan játékot láthatott a közönség, majd egy szöglet után váratlanul gólt szerzett a vendégcsapat. Vezetése tudatában magabiztosabbá vált a Diósgyőr, többet birtokolta a labdát, a hajrához közeledve pedig megduplázta előnyét. Az utolsó percekben még egy védhetőnek tűnő, távoli lövésből is betalált a DVTK, amely így idénybeli harmadik idegenbeli meccsén is veretlen maradt, jelenleg hét ponttal áll a tabellán. A DVTK 1998 után tudott ismét győzni úgy, hogy a párharcban a szombathelyi csapat volt a pályaválasztó.

Budapest Honvéd-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (0-1)
Gólszerző: Eppel (52.), Lanzafame (63.), ill. Vajda (3.), Arabuli (69.)

A vendégek meglepetésre már a 3. percben gólt szereztek, Vajda Sándor lőtt 20 méterről a hálóba. A folytatásban a bajnok Honvéd fölénybe került, irányította a mérkőzést, időnként be is szorította ellenfelét a saját kapuja elé, de a balmazújvárosiak eredményesen védekeztek, így a hazai együttes csak egy komoly gólhelyzetet tudott kialakítani. A fordulás után gyorsan egyenlített, majd átvette a vezetést a Honvéd, de nem tudta otthon tartani a három pontot, mert a vendégek a ritka támadásaik egyikét góllal fejezték be. A Balmazújváros bő húsz percet emberhátrányban játszott, a hazai csapat azonban nem tudott élni a lehetőséggel.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS