Úszó Eb - Verrasztó Dávid aranyérmes 400 méter vegyesen

Úszó Eb – Verrasztó Dávid aranyérmes 400 méter vegyesen

image Verrasztó Dávid aranyérmet szerzett 400 méter vegyesen a berlini úszó Európa-bajnokság utolsó napján.

    A Jövő SC Veolia versenyzője, aki pénteken ünnepelte 26. születésnapját, a legjobb idővel került a fináléba, s ott is esélyeshez méltóan teljesített. A pillangóúszás után ugyan még csak a második helyen fordult a brit Roberto Pavoni mögött, de a hátat követően már ő vezetett, s mellen tovább növelte előnyét. Az utolsó száz méterre egy testhosszas előnnyel fordult, s már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet (4:11.89 perc).
    “Nálunk nincs akkora értéke az Eb-aranynak, de azért elégedett vagyok, örülök, hogy győztem. – mondta Verrasztó Dávid. – Arra nincsen recept, hogy mikor lesz valaki első, egyszer sikerül, egyszer nem. Én remélem, két év alatt, a riói olimpia előtt megtanulom, hogy egyenletesen jól teljesítsek. A 200 vegyes után, ahol nem jutottam döntőbe, nem kívánhattam többet, s azzal is elégedett vagyok, hogy majdnem megúsztam az eddigi legjobb időmet.”
    Verrasztó 2010-ben és 2012-ben is ezüstérmes volt ebben a számban az Eb-n Cseh László mögött. Normálmedencében ez az első Eb-címe, s ez a magyar úszósport 80. Eb-aranya.
    Verrasztó Dávid 38 évvel azután nyert 400 m vegyesen Eb-aranyat, hogy édesapja, Verrasztó Zoltán világcsúcsot úszott ebben a számban.

    Eredmény:
    férfi 400 m vegyes, Európa-bajnok:
    ——————————–
  Verrasztó Dávid 4:11.89 perc
2. Roberto Pavoni (Nagy-Britannia) 4:13.75
3. Federico Turrini (Olaszország) 4:14.15

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply