Úszó Eb - Verrasztó Dávidé a délelőtti legjobb "vegyesidő"

Úszó Eb – Verrasztó Dávidé a délelőtti legjobb “vegyesidő”

image Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen elsőként, Kapás Boglárka 400 méter gyorson az ötödik legjobb idővel jutott tovább a vasárnap délelőtti selejtezőből a berlini úszó Eb utolsó napján. Döntős a férfi vegyesváltó is, amely a második idővel lett tagja a délutáni finálé nyolcas mezőnyének.

Az első magyar érdekeltségű előfutamot a nők 400-as gyorsúszó számában rendezték, s rögtön akadt egy jeles hiányzó a rajtlistán: nem indult el a németországi kontinensviadalon eddig egyéniben három aranyat és egy ezüstöt nyert Hosszú Katika, aki minden maradék energiáját már a 200 méter pillangó délutáni döntőjére tartogatta. Kitűnően “helyettesítette” azonban az egy-egy szólóezüsttel és -bronzzal álló, a Hosszút is felvonultató 4×200-as gyorsváltóval pedig harmadikként végzett Kapás Boglárka, aki a selejtező ötödik legjobb időeredményét (4:09.17 p) érte el.
        “Ha nem az utolsó napja lenne az Eb-nek, tán még az országos csúcsnak is nekimennék a döntőben, de így, a hét fáradalmaival a testemben, már kicsi az esély. Azért megpróbálom…” – nyilatkozta Kapás Boglárka.
        A 400 méteres férfi vegyesúszásban Verrasztó Dávid esélyeshez méltóan teljesített: könnyed úszással, 4:16.78 perc alatt ért célba, s magasan a legkiválóbb eredménnyel lépett tovább.
        “A döntőbe jutás volt most a legfontosabb, remélem, ott sokkal jobbat úszok majd, 4:12 körüli időt várok magamtól” – összegzett Verrasztó.
        A szám másik magyarja, Gyurta Gergely viszont éppen kiszorult a nyolcas fináléból, mivel 4:19.46-tal a kilencedik lett.
        “Szegény embert az ág is húzza, ez a helyezés jól jellemzi az egész berlini Eb-met, ma sem jött össze a várt eredmény – panaszolta. – Pedig jó lett volna délután is úszni, bosszant a dolog. De legalább vége…”
        A délelőtt zárása viszont vidámra sikeredett: a 4×100 méteres férfi vegyesváltók versenyében simán továbbment, miután a teljes sorrendben második lett (3:34.89 p) a magyar kvartett, amelyet Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence és Kozma Dominik alkotott.
        “Benn vagyunk a döntőben, csak ez számít most!” – jelentette ki a német fővárosban egyéniben egy aranyat és egy ezüstöt szerzett Cseh.
        “Még van bőven tartalék a csapatban” – hangzott ígéretesen a 100 méter mellen Berlinben negyedikként zárt Gyurta reagálása.
        Kapáson, Verrasztón és a stafétán kívül még további két magyar lesz a befező nap döntős programjában: 200 méter női pillangón Hosszú Katinka mellett Jakabos Zsuzsanna is szerencsét próbálhat.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply