Utánpótlás fejlesztési pályázatot írtunk ki

Utánpótlás fejlesztési pályázatot írtunk ki

Szövetségünk az EMMI Feltörekvő Sportágak Tehetséggondozó Programjának keretében 10 millió forintos támogatást nyert a tavalyi évben.

A támogatás folyósítása megtörtént, melyre csapataink két részletben pályázhatnak. Mindkét pályázatra 5 millió forintos keretet állapított meg a MAFSZ Elnöksége.

A támogatás első részét toborzásra és kiegészítő eszközök vásárlására fordíthatják a pályázó tagszervezetek. Szövetségünk célja ezzel a tagszervezetek toborzó- és edzésmunkájának elősegítése. Ezáltal a hosszútávú fejlődés és a tagszervezetek utánpótlásbázisának növelése. Minden tagszervezet pályázhat, az összeg egyenlően kerül elosztásra a pályázatot benyújtók között. A támogatásért 5 toborzónapot kell tartani a csapatoknak a pályázat elnyerését követően, ugyanúgy, mint a nagy sikert hozó 3 évvel ezelőtti “toborzó hónap” során.
A megítélt támogatást 2/5-öd arányban toborzást végző szakember díjazására, 3/5-öd részét pedig kiegészítő eszközök vásárlására fordíthatja.

Pályázatunk második eleme az U17 korosztály felszerelésprogramja. Bármely tagszervezet pályázhat aki vállalja, hogy a kiutalt összeg fejében 2019-ben és 2020-ban is indít U17-es korosztályú csapatot, valamint teljesíti mind a két bajnokság előírt mérkőzéseit. A kiutalt összeg egésze kizárólag ifjúsági utánpótlás sisakok, illetve vállvédők vásárlására fordítható.

A Minisztérium programja a tervek szerint a következő években is folytatódik, így Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő amatőr sportágaként az ideihez hasonló segítségre számíthatunk ezután is.

emmi

Forrás: http://mafsz.org – RSS