V4 Ladies Series: Vas Kata Blanka a legjobb magyar

V4 Ladies Series: Vas Kata Blanka a legjobb magyar

Zalaegerszeg környékén 126,9 kilométer várta a V4 Ladies Series – UCI 1.2 résztvevőit a Restart Zalaegerszeg fesztivál keretében rendezett versenyen. Végül a regnáló ukrán bajnok Olga Shekel nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) lett, aki a 6. helyen ért célba.

Pontban 14 órakor 11 csapat közel 60 kerekese vágott neki a 126,9 kilométeres távnak. A zalaegerszegi Restart fesztivál keretein belül a mezőny három, bő negyven kilométeres kört abszolvált.

Az éles rajtot követően sokáig egyben haladt a mezőny, a nagy forróság rányomta a bélyegét a tempóra. A második kör kezdetén a pálya egyik nehezebb, emelkedős részén egy huszonöt fős sor lépett el, benne Vas Kata Blankával (Doltcini-Van Eyck Sport) és Király Mónikával (Magyarország).

A szökevénysor folyamatosan pulzált, támadás-támadást követett, néhányan rövidebb-hosszabb időre előnybe kerültek, majd utolérték őket. Az egyik legígéretesebb akció a harmadik kör kezdetén bontakozott ki, ekkor Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport), Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck Sport), Király Mónika (Magyarország), Olena Sharga (Ukrajna) és Olga Shekel (Ukrajna) menekült előre, ám őket is megfogták.

Az utolsó húsz kilométerre fordulva Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper) indított, hozzá néhány kilométer múlva Olga Shekel (Ukrajna) csatlakozott, a duót pedig már nem is tudták utolérni, végül Shekel ünnepelhetett Brzezna és Kathrin Schweinberger (Health Mate Ladies Team) előtt.

 „Kulcsfontosságú volt, hogy amikor a lengyel lány megindult, idővel utána tudtam menni – nyilatkozta a célba érkezést követően Shekel. – Nehéz verseny volt, örülök, hogy sikerült nyernem.”

Legjobb magyarként Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) hatodikként zárt, míg Király Mónika (Magyarország) tizedikként ért célba, előbbi ezzel tíz UCI világranglista pontot szerzett, míg utóbbi három ponttal gazdagodott.

„Nagyon hosszú volt ez a verseny, nehéz pályával – mondta Vas Kata Blanka. – Túl sokat dolgoztam, a végére nagyon elfáradtam, és a sprintet is elrontottam. Ennek ellenére elégedett vagyok, jó erőben éreztem magam. Célom volt, hogy megszerezzem a legjobb magyarnak járó külön trikót, ami sikerült is.”

EREDMÉNYEK

V4 Ladies Series Restart, Zalaegerszeg–Zalaegerszeg (126,9 km):

201906júl10:0020:00KiemeltV4 Ladies Series Restart ZalaegerszegZalaegerszegSzakág:OrszágútKategória:UCI 1.2

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (https://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

Forrás: www.bringasport.hu – RSS

Tags:  ,