Vb-2014 – Az argentin államfő egyetlen mérkőzést sem nézett

image

Cristina Fernández de Kirchner, Argentína államfője bevallotta, hogy a brazíliai világbajnokságon ezüstérmesként zárt labdarúgó-válogatott egyetlen mérkőzését sem tekintette meg, ezzel együtt büszke a nemzeti csapatra.

    “Egy találkozót sem láttam, a tegnapi döntőt sem” – mondta hétfőn, a válogatott hazaérkezésekor tartott beszédében Kirchner, utalva a vasárnap esti, hosszabbítás után 1-0-s német győzelemmel záruló fináléra.
    A politikus a Buenos Aires közelében található Ezeiza repülőtéren fogadta a válogatottat, amelyet egyébként nagyon megdicsért.
    “Mérhetetlenül büszke vagyok arra, ahogyan önök a tudásukkal méltón és büszkén képviselték Argentínát” – jelentette ki, s hozzátette, a futballisták lendületesen, szenvedélyesen és csapatként játszottak a vb-n.
    Az argentin államfő torokgyulladásra hivatkozva utasította el Dilma Rousseff brazil elnök fináléra szóló meghívását. A Maracana Stadionban rendezett döntőn a német politikusok közül Angela Merkel kancellár és Joachim Gauck államfő is jelen volt.

Leave a reply