Veretlenül húzta be az alapszakaszt a Crushers

Veretlenül húzta be az alapszakaszt a Crushers

Egy kiélezett meccsen az utolsó percekben győztek a Zúzók a Powerade Divízió I-ben.

Az alapszakasz első helye volt a tét a Gladiators és a Szombathely Crushers nyírábrányi párharcán, valamint a veretlenség megőrzése. Egy szoros mérkőzésre lehetett számítani és a közönség meg is kapta.

Az első negyedben jól kezdtek a hazaiak, hiszen a már jól megismert Molnár Gábor-Boruzs Kevin duó hozta össze a vezetést a Gladiátoroknak, utóbbi elkapása jelentette az első touchdownt. Viszont a kétpontos kísérlet nem sikerült. A Zúzók a második negyed legelején válaszoltak Lóránth Máté elkapásával, de Horváh Balázs extrája sikertelen volt. A Szombathely ezután akár fordíthatott volna, de mezőnygól kísérletük sem ért célt. A félidei szünetig az eredmény változatlan volt, hiszen mindkét csapat védelme megálljt parancsolt az ellenfél támadósorának: 6-6.

XIII FEZEN Hungarian bowl cover borító plakát

A harmadik negyedben is sokáig a védelmek domináltak, de a játékrész végén a Crushers egy Bökfi Kornél elkapott TD-jével megfordította az állást. Horváth ezúttal nem hibázott az egypontosnál. Az utolsó periódusra fordulva hamar egyenlítettek a Gladiátorok Roják Richárd futásával, valamint Szabó Lajos extrájával. Majd jöttek Roják pillanatai ismételten, aki egészen a red zone-ig repítette a cívisvárosiakat. Itt pedig Szabó egy mezőnygóllal ismét megszerezte a vezetést. A Gladiators védelme pedig ugyan rendíthetetlenül küzdött a mérkőzés végén is, ám a Zúzók Májer László révén megint maguk javára fordították a találkozót. Az extra pedig sikerült. Egy kevés idejük még volt az arany-feketéknek, de újabb pontokat már nem tudtak összehozni: 20-16-ra a Szombathely győzött, amellyel veretlenül nyerte meg az alapszakaszt és biztosan hazai pályán vívhat a döntőbe jutásért. A Gladiators pedig továbbra is a második helyen áll, de még nem dőlt el, hogy otthon küzdhet-e a Divízió I. fináléjáért.

Grafika: Hungarian Football

Gladiators-Szombathely Crushers 16-20 (6-0, 0-6, 0-7, 10-7)
Pontszerzők: Boruzs Kevin, Roják Richárd 1-1 TD, Szabó Lajos 1 FG és 1 XP, illetve Lóránth Máté, Bökfi Kornél, Májer László 1-1 TD, Horváth Balázs 2 XP.Powerade Divízió I. logó

Forrás: http://mafsz.org – RSS