Veszeli visszatért Egerbe, a Sparks visszavágna a Rebels-nek

Veszeli visszatért Egerbe, a Sparks visszavágna a Rebels-nek

Eger Heroes-Tatabánya Mustangs és Dabas Sparks-Rebels Oldboys meccsek lesznek a TD Store Divízió II. elődöntőjében.

Egy rég nem látott párosítás és egy idén már jó mérkőzést hozó párharc. Az Eger Heroes és a Tatabánya Mustangs legutóbb 2015-ben találkozott egymással a Divízió I-ben, a Rebels és a Sparks pedig az alapszakaszban már vívott egymással egy igen látványos összecsapást.

34962514_2343010059049973_7120220182290628608_o

A Hősök idén nem érdemtelenül végeztek az alapszakasz élén. Mind támadó, mind védő oldalon kimagaslóan teljesített az Eger. Bár fájó vereséget szenvedtek az utolsó fordulóban a Dabas vendégeként. Akkor Veszeli Gábor vezetőedző nem ült a kispadon, szezon közben távozott, most viszont reaktiválta őt a vezetőség. Így minden bizonnyal már összeszedettebb lesz a Heroes.

Mustangs_Rebels_20180610153923_b

A Tatabánya Mustangs a negyedik helyen jutott a playoffba. A támadósor Nagy Tamás irányítóval az élen több ellenfelén is átvágtatott. Néha ez nem párosult győzelemmel, de például a Rebels elleni alapszakasz zárón az utolsó negyedig partiban voltak a bányászvárosiak. Talán gyengepont lehet a védelem, amely viszonylag sok pontot engedett eddig a szezonban. Tóth Miklós vezetőedzőnek sokat kellett ezen az egységen dolgoznia.

Fotók: Dabas Sparks facebook, Váradi Barna és Király Etelka
Grafika: Hungarian Football

Eger Heroes-Tatabánya Mustangs
Időpont: június 30. (szombat), 15.00
Helyszín: Északi Sporttelep (Eger, Malomárok utca)
Belépő: 500 Ft (14 év alatt ingyenes)

Veszeli Gábor, az Eger Heroes vezetőedzője: Rendeztük a félreértéseket. Azóta mindannyian csak az elődöntőre koncentrálunk. Közvetlen közös célunk, hogy győzelemmel vegyük az előttünk lévő akadályt. A Tatabánya Mustangs nagyon jó játékosállománnyal rendelkező csapat. Komoly tapasztalattal bíró játékosok és fiatal tehetségek elegye alkotja a Mustangs keretét. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek az idei szezonban. Kiváló edzői gárdával rendelkeznek, akik remek munkát végeztek a szezon során, és ez visszaköszön a mérkőzéseken, ahol jól reagálnak a különböző meccsszituációkra. Számunkra most egy új bajnokság kezdődik az egyenes kiesés szakasszal. Itt már nincs javításra lehetőség, ha
veszítesz, befejezted a szezont. Ennek megfelelően csak az adott feladatra koncentrálunk, és természetesen szeretnék megnyerni az elődöntőt.

Tóth Miklós, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője: Utoljára 2015-ben játszottunk a Heroes csapatával, három év alatt pedig még a legstabilabb csapat is sokat változik. Abból kiindulni, hogy akkor milyennek ismertük meg őket, már nem lehet. Ők komolyan emelkedő ágban voltak, mi finoman szólva is az ellenkező irányba tartottunk. Az idei videóik alapján annyiban viszont nem változtak, hogy továbbra is kemény, fizikális játékot játszanak, sok futással. Úgy gondolom erre felkészültünk, a játékosaink fejében rend van, mindenki tudja a feladatát. A gyakorlati megvalósítást pedig majd meglátjuk a pályán. Mindenesetre azt gondolom a helyes hozzáállás részünkről, ha a lehető legmagasabbra tesszük a lécet, és az idei szezonban még két mérkőzést tűzünk ki célnak.

 XIII FEZEN Hungarian bowl cover borító plakát

A Lázadók és a Szikrák idén Budapesten már megmérkőztek egymással. Akkor a Rebels Oldboys nyerni tudott, de az egy kiszenvedett győzelem volt. Ahhoz a meccshez hasonló izgalmak várhatók vasárnap is.

34885704_2343009579050021_6804120325995888640_o

A Dabas Sparks Eger elleni győzelmének köszönhetően ugrott fel a második helyre, ezzel megszerezve története legjobb helyét az alapszakaszban. Nem is érdemtelenül, mert a Szikrák idén kellemes meglepetést nyújtottak azzal, hogy idén nagyon összeszedetten teljesítettek minden téren. Még Garajszki Ádám kiesését is meg tudták oldani. Ez is mutatja, hogy mennyire összeállt erre a szezonra a dabasi csapat, így nem érdemtelenül reménykedhetnek a Szikrák egy esetleges döntőbeli szereplésben.

Mustangs_Rebels_20180610152241_b

Nem mutatta viszont azt a meggyőző teljesítményt a Rebels Oldboys, mint tavaly. A támadósor továbbra is az egyik legjobb a Divízió II-ben, a Lesi testvérek kiváló formában vannak, mellettük az elkapók is remekelnek, és a támadófal pedig stabil, mint mindig. A védősor azonban többször is megingott idén. Az Eger ellen nem bírta a nyomást, és a Dabas, valamint a Tatabánya ellen sem remekelt.

Fotók: Dabas Sparks facebook, Váradi Barna és Király Etelka

Dabas Sparks-Rebels Oldboys
Időpont: július 1. (vasárnap), 15.00
Helyszín: OBO Aréna műfüves pályája (Dabas, Iskola út 5.)
Belépő: ingyenes

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: Látva azt, hogy idén mennyi munkát tesznek bele a játékosok és az edzők, egyáltalán nem lepett meg, hogy alapszakasz másodikként zártunk! Sőt, elvárás volt a fejlődés a tavalyi évhez képest. Két-három éve 80 százalékban ugyanazzal a kerettel dolgozunk, ami idénre erősödött néhány visszatérő és új játékosnak köszönhetően. Így évről évre egyre jobban összeérik a csapat és a játékrendszereket is jobban ismerik. Bármi is lesz a vége, az idei teljesítményünkre büszkék lehetünk és csakis a saját munkánk gyümölcse! De persze még “éhesek” vagyunk! Jól ismerjük a Rebels-t, és ezért tiszteljük is őket. Tudjuk, milyen játékerőt képviselnek, hiszen egy éven belül most fogunk harmadszor megmérkőzni velük. Kemény és színvonalas meccsre számítok, mint amilyen a tavaszi is volt, természetesen más végeredménnyel. Egyetlen elvárásom van a meccsel kapcsolatban az, hogy saját tudásunknak megfelelően játsszunk! Az nagyon sok mindenre elég lehet itt a Divízió II-ben.

Lesi Tamás, a Rebels Oldboys vezetőedzője: A Dabas, és az Eger is megérdemelten került elénk. Szerintem a mi szintünkön nem előny feltétlenül a hazai pálya, így a két város közelsége miatt, ettől nem tartok. Nagyon harcos, mindent elkövető, mindenre elszánt játékra számítok. Ez már egyenes kieséses szakasz, ezért ez sem meglepő. Nem számítok nagy trükkökre tőlük, azt gondolom, folytatják, amit eddig is sikeresen játszottak. A győzelem, akár rossz játékkal, küzdelem árán is! Vannak sérültjeink, akik vissza akarnak térni a döntőn, és ezért igen komoly munkát végeznek. Lehetőséget kell adni nekik, és elkerülni a tavalyi fiaskót! Sok hiányzóval, és fegyelmezett játékkal kell, nehéz küzdelemben, kiharcolnunk a végső összecsapásban szereplést!TD Store Divízió II logó

Forrás: http://mafsz.org – RSS