Viharos közgyűlés és újabb tisztújítás előtt a röplabdázók

Viharos közgyűlés és újabb tisztújítás előtt a röplabdázók

image

Viharos rendkívüli tisztújító közgyűlés várható kedden a röplabdázóknál, amelyen leváltják Poór Csabát, a jelenlegi elnököt és az elnökség megmaradt tagjait.
    Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) első embere a csütörtöki sajtóreggelin azt mondta, még mindig nem történt meg a rendszerváltás a röplabdázóknál, és van a sportágban egy szűk csoport, amelynek akaratából két-háromévente elnökváltás történik a szövetségben.
    “Ha kiegyezel ezzel a csoporttal, akkor azért buksz meg, mert nem tudsz szakmai kérdésekben dönteni, ha pedig nem, akkor az ellentét miatt buktatnak meg. Nem állapot, hogy az elmúlt tíz évben én vagyok az ötödik elnök a sportágban” – foglalta össze a helyzetet tömören a hivatalban lévő elnök, aki szerint a “puccsisták” részéről felelőtlen döntés, hogy a visszahívást éppen most kezdeményezték, pár hónappal azelőtt, hogy a női válogatott 28 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhet. “Másfél-két hónapja zavaros, puskaporos a helyzet, emiatt a szponzorok is inkább kivárnak. Ez a helyzet árt a sportágnak” – fűzte hozzá az elnök.
    Poór Csaba szerint két évvel ezelőtti megválasztásakor alapvetően három dolgot vártak el tőle, az edzőképzés megreformálását, a bajnoki mérkőzések tévéközvetítését, valamint a szponzorok sportág mellé állítását. Az elnök úgy érzi, az első két területen sikerült eredményeket felmutatnia, miután megállapodást kötött a Testnevelési Egyetemmel egy modernebb edzőképzésről, aláírás előtt van egy megállapodás a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő  Alappal (MTVA) arról, hogy a 2015/16-os idényben az M4 Sport csatorna közvetíteni fog mérkőzéseket, és csak a harmadik feladatban vannak elmaradásai. Poór Csaba az eredmények között említette még, hogy a röplabda kiemelt sportági támogatását 2,1 milliárdról 4,2 milliárdra sikerült feltornázni, az igazolt versenyzők száma 7000-ről 9000-re emelkedett, a női válogatott pedig kijutott az Eb-re.
    A sajtóbeszélgetés végeztével megjelent a helyszínen az ellenzéki csoport két tagja, köztük Ludvig Zsolt, a májusban menesztett  szakmai igazgató, aki rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, és megindokolta, miért akarják leváltani Poór Csaba elnököt.
    Amint a csoport egy szerda este közzé tett nyílt levélben is megfogalmazta, azért mozdítanák el az elnököt, mert neki, illetve az elnökség általa delegált tagjainak az elmúlt egy évben nem sikerült szponzort hozniuk az Eb-re kijutó női válogatott mellé. Elismerte,  nem szerencsés két-háromévente elnököt cserélniük, de ha rossz az irány, addig kell menniük, amíg a megfelelő elnököt meg nem találják. Követendő példaként a jégkorongozókat említette, akik kedden átmenetileg bízták meg elnöknek Kovács Csabát.   
    “Olyan megfelelő, komoly kapcsolati erővel rendelkező személyt kell találnunk elnöknek, aki segíteni tud a sportágnak” – jelentette ki, majd azzal folytatta, van már jelöltjük arra az esetre, ha kedden visszahívják Poór Csabát, de őt csak a közgyűlésen nevezik meg. A jelenlegi elnökkel szemben azt is felhozták, hogy az általa kezdeményezett alapszabály-módosítás óta nem működik törvényesen a szövetség. Ludvig Zsolt kitért arra, hogy menesztése után munkaügyi pert indított, mert a jogászok véleménye is megoszlik abban, hogy a 11 tagúról a lemondások miatt négytagúra csökkent elnökségnek – akik mind Poór emberei – volt-e egyáltalán joga arra, hogy felmondjon neki.
    Ha Poór Csabát kedden leváltja a közgyűlés, visszavonjam a keresetet, mert nem célja ártani a sportágnak – jelentette ki Ludvig, aki jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottságban dolgozik, és a Héraklész Program keretében a röplabda utánpótlásért felelős.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply