Világklasszisok az MLSZ Beach Arénában

Világklasszisok az MLSZ Beach Arénában

Ezen a hétvégén péntektől vasárnapig (augusztus 11-13.) nyolc csapat részvételével rendezi meg az MLSZ Strandlabdarúgó Szakága az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) nemzetközi válogatott tornát, melyet az európai döntőbe jutásért játszik majd nemzeti válogatottunk Siófokon, az MLSZ Beach Arénában.

Magyarország, Portugália, Fehéroroszország, Lengyelország, Azerbajdzsán, Bulgária, Andorra és Dánia legjobb strandlabdarúgói lépnek homokra, Siófokon a magyar válogatott a B jelű csoportban Dániával, Andorrával és Bulgáriával mérkőzik meg a továbbjutást jelentő első két helyért. A cél az európai szuperdöntőbe jutás, ahol a magyar válogatott feljuthat Európa 12 legjobb strandlabdarúgó-válogatottja közé. Ughy Márk szövetségi edző csapata jelenleg 25. a világranglistán, míg az európai ranglistán az előkelő 8. helyen áll. Pénteken és szombaton kora este, negyed hétkor játszik a házigazda magyar csapat előbb Andorra, másnap Dánia ellen. Vasárnap Bulgária ellen délután öt órai kezdettel zárja szereplését válogatottunk.

A másik csoportban Lengyelország és Azerbajdzsán mellett pályára lép a szakág egyik legjobb válogatottja, a 2015-ös világbajnok, a világranglista 2. helyén álló Portugália is, sorában a világ egyik legjobb játékosával, a portugál csapatkapitánnyal, Madjerrel. A klasszis aki –„művésznevét” az 1987-es BEK-döntőben sarokkal gólt szerző algériai játékos iránti tiszteletből kapta – karrierje során megnyert mindent, amit ebben a szakágban lehet: világbajnok, Euroliga-győztes, volt a világ- és Európa-bajnok, a világbajnokság legjobb játékosa, vb-gólkirály, és több országban is bajnok. Játéka még a laikus nézők számára is kiemelkedő élmény, mert könnyedén, ugyanakkor rendkívül látványosan futballozik a homokon. A mérkőzéseket strandbelépő vásárlása ellenében tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyar válogatott kerete: Szacskó László, Iváncsik Norbert, Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Berkes László, Szentes Bíró Tamás, Rutai Balázs (a magyar bajnokság gólkirálya), Turós Viktor, Genczler Kornél, Patócs Richárd
Szövetségi edző: Ughy Márk, edző: Hamál Dávid, Bruno Malias Mendes

A torna hivatalos programja:

Péntek
14.30 Dánia – Bulgária
15.45 Fehéroroszország – Lengyelország
17.00 Azerbajdzsán – Portugália
18.15. Magyarország – Andorra

Szombat
14.30 Andorra – Bulgária
15.45. Fehéroroszország – Azerbajdzsán
17.00 Portugália – Lengyelország
18.15 Magyarország – Dánia

Vasárnap
13.15 Dánia – Andorra
14.30 Lengyelország – Azerbajdzsán
15.45 Portugália – Fehéroroszország
17.00 Bulgária – Magyarország

Forrás: www.mlsz.hu – RSS