Visszavágott és ezzel döntős a Renegades

Visszavágott és ezzel döntős a Renegades

A Mustangs sima győzelemmel jutott a Duna Bowlba.

Az elmúlt hétvégén kiderült az is, hogy kik fognak megküzdeni a TD Store Divízió II. fináléjában az aranyért. Míg a Tatabánya Mustangs toronymagas esélyesnek számított a VSD Rangers ellen, addig a Rebels Oldboys-Miskolc-Szirmabesenyő Renegades párosítás már nem volt olyan egyértelmű.

DSC_9854

Már az elején ki-ki meccset vívtak a Lázadók és a Renegátok Budapesten. Az első negyedben azonban a borsodiak szereztek vezetést Hegyesi Péter elkapásával (0-6). A Rebels nagyon nehezen tudta feltörni a vendégek védelmét, de végül a második játékrészben ez összejött Kocsis Péter elkapásával. Szentirmai Zoltán extrája pedig ezután azt jelentette, hogy a hazaiak átvették a vezetést (7-6). A Lázadók öröme viszont nem tartott sokáig, hiszen a Renegátok ismét pontokat szereztek, Hegyesi volt megint eredményes (7-12). A második félidőben is folytatódott az adok-kapok a két együttes között. Lakatos Bence is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Kocsis hozott össze egy újabb TD-t (14-19). Az utolsó játékrészben a Rebels újfent megszerezte a vezetést Lesi Péter révén, amely után Kocsis értékesített egy kétpontost (22-19). Egy mezőnygólnyi előnyük volt a fővárosiaknak, ám a Renegades ezután kétszer is lecsapott: Hegyesi elkapásával és futásával két labdabirtoklásnyira nőtt a vendégek fórja (22-32). Nagyon úgy nézett ki, hogy a Miskolc ezzel bebiztosította a győzelmet, ám másfél perccel a vége előtt Lesi Tamás futott a Rebels-nek egy TD-t (29-32). Ezután azonban a Renegátok jól játszottak az idővel és megtartották hárompontos előnyüket, így az alapszakaszi vereségért visszavágott, ezzel bejutott a fináléba 32-29-es sikerével.

Fotók: Váradi-Király Fotó

Rebels Oldboys – Miskolc-Szirmabesenyő Renegades 29-32 (0-6, 7-6, 7-7, 15-13)
Pontszerzők: Kocsis Péter 2 TD, Lesi Péter, Lesi Tamás 1-1 TD, Kocsis Péter 1 PAT, Szentirmai Zoltán 3 XP, illetve Hegyesi Péter 4 TD, Lakatos Bence 1 TD, Tóth Attila, Szalóki János 1-1 XP

66273342_864013290651831_7836283653935071232_o

A Tatabánya Mustangs könnyebb ellenfelet kapott, bár a VSD Rangers sorozatban megszerzett három győzelme adhatott némi okot az aggodalomra. Viszont a bányászvárosiak már az első negyedben el is döntötték a találkozót. Bodnár István elkapása és Kaiser Dániel futása már megadta a lendületet a hazaiaknak (14-0). Majd a defense is feltett pontokat az eredményjelzőre. Mátrai Bence interception return TD-jével már három labdabirtoklásnyi volt a Musztángok előnye (21-0). Ezután Magyar Gergely és Bakajsza Mihály elkapásai a sikeres extrákkal már 35-0-ra alakította az állást. Ezzel már egy negyed után elindult a futóóra, hiszen érvénybe lépett a mercy rule. Bakajsza touchdownja viszont különleges volt, hiszen a magyar amerikaifutball történetének legidősebb pontszerzője lett 57 évesen. A második játékrészben a Tatabánya nem állt le, Kun Szilárd mezőnygóljával 38-0-s lett a hazai fór. A Mustangs gyakorlatilag hátra dőlhetett, a második félidőben már Misztl Benedek irányított, sőt, egy TD-passzt is dobott, a címzett pedig Magyar Gergely volt. Kun pedig beállította a végeredményt már a harmadik negyedben, a Musztángok sima 45-0-s győzelmet arattak és bejutotta a döntőbe.

Grafika: Hungarian Football

Tatabánya Mustangs – VSD Rangers 45-0 (35-0, 3-0, 7-0, 0-0)
Pontszerzők: Magyar Gergely 2 TD, Bodnár István, Kaiser Dániel, Mátrai Bence, Bakajsza Mihály 1-1 TD, Kun Szilárd 1 FG és 6 XP

Forrás: http://mafsz.org – RSS