Volt HFL-esek meccsével kezdődik a másodosztály

Volt HFL-esek meccsével kezdődik a másodosztály

A Nyíregyháza Tighers a Budapest Eagles-t látja vendégül.

Talán a valaha volt legjobb szezon elé nézünk a Powerade Divízió I-ben. A tízcsapatos bajnokság több egykori Hungarian Football League-ben (HFL) szereplő gárda is pályán lesz, de a harmadosztályból feljutottakat sem szabad félvállról venni. Szombaton mindössze egy találkozót rendeznek, amelyen a Nyíregyháza Tigers a Budapest Eagles-t fogadja.

A két alakulat nem mindennapi csatát vívott tavaly az elitligában, akkor a Nyíregyházi Városi Stadionban gáláztak a Tigrisek és 59-22-re verték a Sasokat. A szabolcsiak, ha most nem is biztos, hogy gálameccset tartanak szombaton, de minden bizonnyal igyekeznek majd hamar eldönteni a találkozót. A légiósok és az ukránok távoztak, de egy fiatal és rendkívül tehetséges magyar mag megmaradt, ami minden bizonnyal erőssége lehet idén a Tigers-nek.

30969211_744065759315704_805850923288070757_o

A Budapest Eagles is hasonlókat mondhat el magáról, de talán nagyobb érvágás Boda Gábor vezetőedző távozása. A stafétabotot az a Tokaji Ferenc kapta meg, aki a juniorokat vezette és az elmúlt két évben már a másodikszámú csapatot is trenírozta. Viszont neki most nem áll olyan erős keret a rendelkezésére, mint Boda Gábornak. Habár a tavalyi HFL-es edzői stábban ő is benne volt. Minden esetre a szezonbeharangozóban elmondta, hogy ő érzi a csapat bizalmát. Reméljük, hogy ez a pályán belül is meglátszik majd.

Fotók: Szabó Celesztina

Nyíregyháza Tigers-Budapest Eagles
Időpont: március 16. (szombat), 15.00
Helyszín: NyVSC- pálya (Nyíregyháza, Tiszavasvári út 4.)
Belépő: 800 Ft (14 év alatt ingyenes)

Forrás: http://mafsz.org – RSS